Broby

Hus på 120 kvadratmeter från 1929 sålt i Broby

Artikel Broby 895 000 kronor fick Siv Johnn, 64 år, ge för huset på adressen Glimmingevägen 28 i Broby.

PREMIUM

895 000 kronor fick Siv Johnn, 64 år, ge för huset på adressen Glimmingevägen 28 i Broby. Huset byggdes 1929 och har en boyta på 120 kvadratmeter. Köpet från säljaren Hans-Werner och Ingrid Kuhleber blev klart i januari 2020.

För bara några månader sedan såldes ett annat hus bara några hundra meter bort, på Karstorpsvägen 2. Priset blev där 3 750 000 kronor, för det 70 kvadratmeter stora huset.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
  • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
  • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Man gripen efter dödsskjutningen

Sport
Sport

En man har lämnat in sig till fransk polis och erkänt att han sköt ihjäl Tottenhamstjärnan Serge Auriers yngre bror Christopher, säger en poliskälla.

Christopher Aurier, 26, dog på sjukhuset efter att ha blivit skjuten i magen utanför en nattklubb i Toulouse natten till måndag.

Åklagarmyndigheten bekräftar att en man gripits.

Lokaltidningen La Depeche skriver att ett bråk om en flickvän kan ha legat bakom skjutningen.

Christopher Aurier sågs en gång i tiden som en större talang än Serge, som är ett år äldre, och båda tränade i Lens som unga.

Medan Serge gick vidare till spel i PSG och Elfenbenskustens landslag innan han flyttade till Tottenham 2017, slog Christopher aldrig igenom på högre nivå inom fotbollen och spelade den här säsongen med Toulouse Rodeo i den franska femteligan.

Östra Göinge

Larm om villabrand i Knislinge

Östra Göinge
KNISLINGE

Räddningstjänsten har ryckt ut till en villabrand i Östra Olinge, strax utanför Knislinge. Enligt larmet ska det ryka kraftigt från skorstenen, och huset ska vara rökfyllt.

Ingen ambulans har larmats till platsen.

Texten uppdateras.

Utrikes

EU-varning om "cocktail-effekt"

EU:s hälsokommissionär Stella Kyriakides vill att medlemsländerna börjar förbereda sig även för årets 'vanliga' influensaspridning. Arkivbild.
EU:s hälsokommissionär Stella Kyriakides vill att medlemsländerna börjar förbereda sig även för årets "vanliga" influensaspridning. Arkivbild.
Foto: John Thys/AP/TT
Utrikes
Utrikes

Släpp inte garden, varnar EU-kommissionen och ger nu nya samlade anvisningar till medlemsländerna för att hantera en eventuell andra våg av covid-19 och undvika nya stora nedstängningar.

– Vi vill inte se den brist på samordning som vägledde de nationella reaktionerna i början av pandemin, säger EU-kommissionären Margaritis Schinas på en presskonferens i Bryssel.

I maningarna betonas vikten av fortsatt testande och smittspårning, införskaffande av skyddsutrustning samt ökat stöd för riskgrupper som exempelvis äldre och kroniskt sjuka. Dessutom uppmanas medlemsländerna att omedelbart börja förbereda sig på höstens "vanliga" influensaspridning och se till att ha vaccin på plats för den, för att undvika en "cocktail-effekt".

– Vi har kommit långt, men ingen kan förutse vad som väntar under kommande veckor och månader, säger hälsokommissionären Stella Kyriakides.

Inrikes

En person överbord från fartyg

Flera olika enheter deltar i sökandet. Arkivbild.
Flera olika enheter deltar i sökandet. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes

En person har fallit överbord från ett fartyg strax utanför Nynäshamn, skriver Aftonbladet.

– Vi fick larmet runt klockan sju, en person ska ha fallit överbord från ett fartyg som trafikerar sträckan Nynäshamn–Ventspils i Lettland, säger Carl-Johan Linde, presschef på Sjöfartsverket.

De närmare omständigheterna kring hur personen hamnat i vattnet är inte kända.

Just nu pågår en stor räddningsinsats.

– Det är flera ytenheter som deltar. Lotsbåtar, svenska sjöräddningssällskapet, polisen och sjöräddningen, och så helikoptrar. Sökandet pågår så länge det finns hopp om att hitta personen, säger Carl-Johan Linde.

Utrikes

Våldsam takbrand i centrala Köpenhamn

En takbrand har brutit ut i centrala Köpenhamn.
En takbrand har brutit ut i centrala Köpenhamn.
Foto: Niels Christian Vilmann/Rutzau Scanpix/TT
Utrikes
Utrikes

En brand rasar på taket till en byggnad bredvid ett hotell i Köpenhamn. Tjock svart rök syns stiga upp från branden mellan Nyhavn och Kongens have i stadens centrala delar.

Elden har fått fäste i byggmaterial och i takkonstruktionen, och har spridit sig lite till underliggande våningen, uppger räddningstjänsten på Twitter. Det finns inga uppgifter om någon har skadats.

Larmet om branden kom vid 11-tiden till polis och räddningstjänst, som har flera styrkor på plats.

Närliggande gator har spärrats av.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Awise

Gör skillnad med Miljonlotteriet!

Miljonlotteriet Det är på alla håll i världen som det händer en hel del i dagsläget och det finns massor av människor som gör vad de kan för att hjälpa till. IOGT-NTO är rörelsen som står bakom Miljonlotteriet och de är särskilt inriktade på barnen som växer upp i svåra hemförhållanden.

Genom att spela på skraplotter och bingo på Miljonlotteriet så är man samtidigt med hjälper utsatta människor att klara av vardagen. När det händer saker i vårt samhälle så är det ofta barnen som får ta smällen och det är just detta som föreningen riktar in sig på som mest. Varje år anordnar IOGT-NTO möjligheten för barn att delta på bland annat läger och en hel del andra evenemang som skapar minnen för livet för många barn som växer upp i tunga hemförhållanden.

Kontoret ligger i Mölnlycke och nyligen valde Miljonlotteriet att satsa mer digitalt med sin marknadsföring. Detta ledde till betydligt bättre försäljning av lotter, men därmed slutade de helt med att marknadsföra sig via telefon. När detta hände så var det många som fick bluffsamtal som påstod sig vara Miljonlotteriet som ville att du skulle dela kontouppgifter så att vinst kunde betalas ut. Du kan läsa mer på Bingomania om Miljonlotteriet eller i Miljonlotteriets pressrum. I samband med att de digitaliserade gick lotteriet ut med varningar till sina spelare om dessa bluffsamtal, men tyvärr så var det trots det flera som blev lurade av bedragarna.

Vinst även vid nitlott

Eftersom att alla köp på lotter bidrar till många goda ting, så kan du oavsett vinst eller förlust känna dig som en vinnare. Man kan prenumerera på Miljonlotteriets skraplotter genom att beställa lotter på deras hemsida. Man kan dessutom registrera sina nitlotter för en extra dragning och då får man en ny chans att vinna. Du kan välja att få lotterna hemskickade så att de kan skrapas för hand. Idag är det många som väljer att skrapa sina lotter digitalt, då det anses både mer klimatsmart och många tycker att det är smidigt att kunna göra på det viset.

För att man ska kunna vinna på någon av lotterna så behöver man skrapa fram 3 likadana symboler eller siffror. Många föredrar att spela på just skraplotter på grund av att man får veta vinsten direkt och för att det också är spännande att skrapa. Miljonlotteriet skänker en hela sitt överskott till IOGT-NTO och har skänkt flera miljarder sedan år 2000. Syftet är att hjälpa utsatta barn och vuxna i Sverige. Bland lotteriets kampanjer så finner du många hjärtevärmande arbeten som du får vara en del av. Varje såld lott gör skillnad för någon av de hundratusentals både barn och vuxna som far illa på grund av alkohol och droger i Sverige.

Inrikes

Löfven redo för kompromiss om EU-pengar

Pressträff med statsminister Stefan Löfven och Spaniens premiärminister Pedro Sánchez.
Pressträff med statsminister Stefan Löfven och Spaniens premiärminister Pedro Sánchez.
Foto: Erik Simander/TT
Inrikes
Inrikes Det kan bli svårt för EU-länderna att enas om förslaget till långtidsbudget och coronakrisstöd på veckans toppmöte. Den bedömningen gör både statsminister Stefan Löfven (S) och hans spanske kollega, premiärminister Pedro Sánchez.
– Men vi måste arbeta för det, säger Löfven på en pressträff med Sánchez på Harpsund.

Sánchez är på rundresa i Europa inför fredagens och lördagens toppmöte i Bryssel, det första fysiska mötet mellan EU:s stats- och regeringschefer sedan februari.

På vägen till Stockholm gjorde han ett stopp hos den nederländske premiärministern Mark Rutte, informell ledare för de fyras gäng, eller frugala fyran. De fyra – Nederländerna, Sverige, Danmark och Österrike – håller emot hårt när det gäller hur de föreslagna 750 miljarder euro i återhämtningsfonden ska fördelas och på vilka villkor. Summan motsvarar omkring 8 000 miljarder kronor. De kräver också att förslaget till långtidsbudget på nära 1 100 miljarder euro måste bantas.

Lån, inte bidrag

Kompromissförslaget om den särskilda återhämtningsfonden från Europeiska rådets ordförande Charles Michel är nu att 500 miljarder ska ges ut som bidrag till medlemsländerna, 250 miljarder ska erbjudas i form av lån. De fyras gäng, inklusive Sverige, vill att allt ska fördelas som lån och återbetalas medan Spanien, Italien och flera andra länder i Sydeuropa anser att de inte kan låna mer pengar.

– Vi behöver en återhämtningsfond, men den ska vara i form av lån, inte bidrag, säger Löfven på pressträffen.

Det är EU som ska låna upp pengarna. Sverige och dess vänner varnar för att det kan få stora effekter för den egna medlemsavgiften framöver, om räntorna stiger och en del av medlemsländerna inte kan vara med och betala. Lånen ska börja betalas först från 2028, på trettio år.

Löfven säger att storleken på långtidsbudgeten också måste ner i förhandlingarna på toppmötet.

Gemensamma lösningar

Pedro Sánchez ser framför sig mycket svåra och komplexa förhandlingar på toppmötet. Visserligen har Sverige och Spanien olika syn på flera frågor, men de båda länderna är överens om att lösningen måste vara en gemensam, europeisk sådan.

– Vi har fortfarande en del olika syn bland medlemsländerna, säger Pedro Sánchez något diplomatiskt apropå även andra medlemsländers hållning.

Han tillägger att behovet av gemensamma lösningar är särskilt stort för att underlätta reformer på klimatområdet och digital omvandling av samhället.

Löfven säger, som svar på en fråga, att han inte vet om det går att nå enighet om långtidsbudgeten och återhämtningspaketet på toppmötet.

– Men vi måste arbeta för det, säger Löfven.

"Kan bli svårt"

På TT:s fråga om Sverige kan tänka sig att lägga in veto om långtidsbudgeten och coronastödet blir för svårsmälta för Sverige svarar Löfven:

– Du går inte in i en förhandling för att komma på ett sätt att säga nej, säger Löfven och tillägger att det handlar om att lyssna till andra och försöka hitta lösningar som alla kan leva med.

På en fråga från en spansk journalist säger Löfven att det ändå, för alla länder, finns gränser för vad man kan gå med på. Men vikten av att komma överens har inte varit större på länge.

– Men vi ska samtidigt vara öppna med att kan bli mycket svårt, säger Löfven.

Även Pedro Sánchez trycker hårt på att en överenskommelse är av nöden.

– Det är en viktig signal till medborgarna och finansmarknaderna, säger Sánchez.

Lars Larsson/TT

Alice Nordevik/TT

Spaniens premiärminister Pedro Sánchez besöker statsminister Stefan Löfven för överläggningar om EU-frågor på Harpsund.
Spaniens premiärminister Pedro Sánchez besöker statsminister Stefan Löfven för överläggningar om EU-frågor på Harpsund.
Foto: Erik Simander/TT
Spaniens premiärminister Pedro Sánchez får en guidning av statsminister Stefan Löfven på Harpsund inför EU-toppmötet i helgen om EU-budget och återhämtningsfond. Sverige och Spanien befinner sig i olika läger.
Spaniens premiärminister Pedro Sánchez får en guidning av statsminister Stefan Löfven på Harpsund inför EU-toppmötet i helgen om EU-budget och återhämtningsfond. Sverige och Spanien befinner sig i olika läger.
Foto: Erik Simander/TT

FAKTA

Fakta: Frågorna på EU-toppmötet

Mötet äger rum i Bryssel den 17-18 juli.

Det är första gången sedan februari som EU-ländernas ledare möts i verkliga livet, utan videolänk eller lurar emellan.

Agendan domineras av förhandlingar om EU:s långtidsbudget för åren 2021-2027 samt förslaget om återhämtningspaket för EU-länderna för coronakrisen.

EU-ledarna gjorde ett första allvarligt försök med budgeten i februari, men motsättningarna var för stora.

Det är inte lättare nu när återhämtningspaketet har lagts till. Det handlar om enorma summor, nära 1 100 miljarder euro omfattar långtidsbudgeten och coronakrisstödet 750 miljarder euro. I svenska kronor innebär det över 20 000 miljarder, 20 gånger den svenska statsbudgeten.

Inrikes

Kvinna åtalas för mord på sambo i Landskrona

En 22-årig kvinna i Landskrona åtals misstänkt för mord på sin sambo. Arkivbild.
En 22-årig kvinna i Landskrona åtals misstänkt för mord på sin sambo. Arkivbild.
Foto: Janerik Henriksson/TT
Inrikes
Inrikes En man i 25-årsåldern påträffades i mitten på april död i en lägenhet i Landskrona. Nu åtalas en 22-årig kvinna misstänkt för mord.

Kvinnan blev samma dag, den 22 april i år, gripen i lägenheten där offret hittades död. Hon ska ha varit mannens sambo. Kvinnan åtalas nu misstänkt för mord.

– Det är ett par som levt i en relation och hon har, påstår jag, knivhuggit honom två gånger utan någon som helst anledning, säger åklagaren Ingegerd Jigin.

"Omotiverat aggressionsutbrott"

Åklagaren menar att kvinnan tilldelat mannen två knivhugg varav ett ska ha träffat hans vänstra del av bröstkorgen och penetrerat hjärtat. Detta ska ha orsakat mannens död genom förblödning.

– Vi påstår att hon har gjort det i ett hastigt vredesmod, det är ett omotiverat aggressionsutbrott, säger Ingegerd Jigin och fortsätter:

– Han blir knivhuggen i hjärtat och avlider inom loppet av några minuter.

Hon menar att inget i utredningen har visat att mannen gjort något som motiverat hennes angrepp.

Kvinnan har erkänt

Som bevis mot kvinnan finns bland annat ett larmsamtal till SOS där det enligt åklagaren framgår att kvinnan själv berättar att hon skadat mannen med en kniv, men inte vet varför.

– Hon har erkänt att hon har gjort det. Det gör hon redan på platsen. Hon utrycker det som att hon inte vet varför.

Som ytterligare bevis ska det bland annat ha funnits spår av blod på kvinnans kläder, samt en videoinspelning från polisens kroppkamera när de först kom in till bostaden.

– Det finns inget utrymme för någon annan skulle vara gärningsman, säger Ingegerd Jigin.

Joel Sund/TT

Ekonomi

Vaccinlyft på Stockholmsbörsen

Börsen inledde den rapporttunga onsdagen uppåt på bred front. Arkivbild.
Börsen inledde den rapporttunga onsdagen uppåt på bred front. Arkivbild.
Foto: Stina Stjernkvist/TT
Ekonomi
Ekonomi Stockholmsbörsen är tillbaka på plus sedan årsskiftet igen, trots den djupa coronakrisen. Suget efter aktier ökar efter en rapport från USA om positiva tester av ett potentiellt vaccin mot covid-19.

Börsen stiger på bred front i linje med ledande Europabörser. Detta trots att storbanksaktierna faller.

OMXS-index har klockan tolv gått upp 1,2 procent och ligger därmed över nivån vid årsskiftet – även om det är drygt sju procents kurslyft kvar till den historiska toppnivån börsen låg på innan raset som inleddes i slutet av februari.

Riskaptiten ökar generellt sedan den amerikanska vaccintillverkaren Moderna publicerat forskningsframsteg med ett vaccin mot covid-19. Men samtidigt oroas många på marknaden av en ökad spänning mellan världens två största ekonomier: USA och Kina, där det nu talas om sanktioner från båda håll med anledning av den omstridda kinesiska säkerhetslagen som har införts i Hongkong.

Handeln på Stockholmsbörsen präglas samtidigt av kvartalsrapporter.

Handelsbanken redovisar ett oväntat starkt resultat för årets andra kvartal. Men vinsten trycks ned ordentligt av ett lägre ränteläge och resultatet blir oväntat högt främst tack vare de lägsta kreditförlusterna på många år. Aktien sjunker 1,9 procent.

Den rapporterande konkurrenten SEB har också svårt att hävda sig i börsuppgången. SEB-aktien faller 2,8 procent. Banken satte till skillnad från Handelsbanken av oväntat stora belopp för befarade kreditförluster i andra kvartalet och resultatet stärks i stället av ett stort bidrag från tradingvinster.

Lundin Energys aktie backar 0,2 procent trots att oljebolaget flaggat för en valutakursvinst på cirka 131 miljoner dollar (motsvarande 1,2 miljarder kronor) i årets andra kvartal.

Aktien i Byggmax stiger nästan 5 procent sedan bygghandelskedjan redovisat ett rekordkvartal i coronakrisen, med de bästa försäljnings- och vinstresultaten för ett enskilt kvartal för bolaget någonsin.

Tele2:s ägare kan glädjas åt en stark delårsrapport för andra kvartalet och att bolaget beslutat att återinföra ett förslag om extra utdelning, vilket lyfter aktien med 3,4 procent.

NÄSTA ARTIKEL