Annons

Ingen mer Musik vid Immeln

Östra Göinge • Publicerad 14 februari 2020 • Uppdaterad 15 december 2021
Musik vid Immeln firade 40-årsjubileum 2019. Nu verkar det inte bli fler upplagor av evenemanget. Foto: arkiv
Musik vid Immeln firade 40-årsjubileum 2019. Nu verkar det inte bli fler upplagor av evenemanget. Foto: arkiv

Under 40 år har Musik vid Immeln varit ett stadigt återkommande arrangemang. Men nu tycks det inte bli mer.

Arrangörerna i Hjärsås/Värestorp IF har nämligen meddelat att det under 2020 varken blir Musik vid Immeln eller allsångskvällar.

Annons

– Dels har det varit dålig uppslutning de två sista åren, dels är evenemanget väderberoende. Det är ett tungt lass att dra för en liten förening, säger Hjärsås/Värestorps Ylva Malm Ekvall.

Hon berättar att föreningen under de senaste åren drivit evenemanget på egen hand och att diskussionen om huruvida de ska fortsätta funnits under ett par år.

– Vi pratade om vi skulle fortsätta i förfjol och chansade lite med 40-årsjubileet 2019, konstaterar Malm Ekvall.

Jubileet blev inte den publiksuccé arrangörerna hoppats på och nu vågar man helt enkelt inte chansa med nya arrangemang som riskerar att bli intäktsmässiga besvikelser för föreningen.

Samtidigt vill Ylva Malm Ekvall inte säga att Musik vid Immeln ”lägger ner”.

– Vi har fattat beslut att inte driva det vidare. Vill någon annan ta över så står vi gärna till förfogande med hur vi har haft det och hur vi har gjort, säger hon avslutningsvis.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons