Annons

Ny aktör ska stötta och matcha jobblösa

Osby • Publicerad 14 februari 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

I hörnet Östra Järnvägsgatan/Portgatan har sedan två veckor tillbaka företaget Arcus slagit upp sina portar. På fredagen var det dags för invigning.

– Det är andra veckan vi har öppet, men vi tyckte att det passade utmärkt med en invigning på alla hjärtans dag, säger handledaren Ulrika Bengtsdotter.

Annons

Arcus samarbetar med Arbetsförmedlingen med fokus på stöd och matchning. Arbetssökande inskrivna på Arbetsförmedlingen kan bli hänvisade till Arcus för att få extra hjälp i sin jakt efter att ta sig in på arbetsmarknaden.

– Vad man behöver hjälp med är förstås individuellt. Ibland handlar det exempelvis om att informera om vad en arbetsgivare egentligen kan ha för krav på den sökande, berättar Ulrika Bengtsdotter och fortsätter:

– Men det kan också handla om hjälp med cv och personligt brev, språkundervisning och att skapa kontakter med arbetsgivare.

Hur kommer det sig att Arcus valt att etablera sig i Osby?

– Kontor finns bland annat i Kristianstad, Hässleholm, Bromölla och Sölvesborg. Men det saknades någonting åt det här hållet, säger Bengtsdotter och tillägger att de olika kontoren förstås samarbetar med varandra.

Den 3 mars klockan 10-12 kommer Arcus att arrangera en rekryteringsmässa i sina lokaler. Då kommer diverse lokala arbetsgivare med rekryteringsbehov att finnas på plats. I nuläget är en dryg handfull företag med behov inom exempelvis lokalvård, industri och administration klara för mässan.

– Det handlar om företag som har behov av att anställa direkt samt till viss del sommarjobb. Vi hoppas att alla arbetssökande tar chansen att träffa dem på plats – mässan är öppen för alla så det är bara att komma hit, berättar Ulrika Bengtsdotter avslutningsvis.

Arcus i Osby kommer att ha halvdagsöppet måndag till torsdag.

bild 1/2
Ulrika Bengtsdotter. Foto: Magnus Wahlström
Ulrika Bengtsdotter är handledare på Arcus, vars lokaler i Osby invigdes på fredagen. Foto: Magnus Wahlström
Ulrika Bengtsdotter. Foto: Magnus Wahlström
Ulrika Bengtsdotter är handledare på Arcus, vars lokaler i Osby invigdes på fredagen. Foto: Magnus Wahlström
Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons