Annons

Glimma får en sista chans

ishockey Segertåget stannade efter fem raka vinster
Östra Göinge • Publicerad 16 februari 2020 • Uppdaterad 14 december 2021
John Sellie-Hansson var duktig i Glimmamålet och var den som höll sitt lag kvar i matchen mot Kållered. Foto: Stefan Sandström
John Sellie-Hansson var duktig i Glimmamålet och var den som höll sitt lag kvar i matchen mot Kållered. Foto: Stefan Sandström

Avslutningen av den sydligaste alltrean blev en riktig rysare då de fem främsta lagen var inom två poäng. Glimma hade sämst utgångsläge då de hade en poäng mindre än de övriga lagen. Seger mot Kållered hade dock gjort att de klarat det. Men i efterhand visade sig det att det hade räckt med bara en poäng då Hovås förlorade sin match mot Göteborg.

Annons

– Det kändes nervöst och spänt vilket gjorde att vi inte alls kom upp i vår normala standard, säger Sandmark som menar att hans Glimma har gjort en fantastisk insats att bara få till en avgörande match om en plats i kvalserien.

Kållered hade som sagt koll på läget i de bägge inledande perioderna. De fick också 1–0 i ett oerhört psykologiskt läge då Jonas Ruljeff nätade med 15 sekunder kvar av den första perioden.

Glimma fick ett par chanser att spela powerplay i den andra perioden. Men då var det i stället gästerna som skapade de farligaste chanserna.

Som fick se ett piggare Glimma i den tredje perioden då laget började att skapa chanser. Rasmus Forslind var nära att två gånger om peta in en retur på ett hårt backskott från Fabian Rietz. Även Felix Melin och André Folkestad skapade farligheter.

Annons

Playoffspelet är i bäst av tre matcher. Efter torsdagsmatchen i Motala blir det spel hemma på lördag.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons