Annons

Stormen Dennis orsakade tågförseningar och fallna träd

Sverige Under helgen drog stormen Dennis in med full kraft över Sverige. I Skåne drabbades tågresenärer av förseningar och flera hushåll fick strömavbrott.
Publicerad 16 februari 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

Det blåste på bra under söndagen i Skåne, men det var ändå ingenting mot hur vindbyarna gick norrut. I Göteborg har Trafikverket jobbat under hela helgen med att röja vägar och spår från fallande träd.

– Det är väldigt mycket mellan Göteborg och Borås just nu, men även norröver upp mot Tjörn, säger Katarina Wolfram på Trafikverkets presstjänst.

Annons

Över hela Västsverige var det stora problem med tågtrafiken med inställda linjer och stora förseningar och även färjetrafiken på västkusten har ställts in.

Men även inåt landet har Dennis orsakat problem. I Jönköping blåste en stor gran ner och blockerade delar av E4:an och vindarna var så starka som 30 meter i sekunden.

Från klockan 12 på söndagen stod tågtrafiken stilla på sträckorna Halmstad–Jönköping, Vaggeryd–Nässjö, Nässjö–Vetlanda och Nässjö–Hultsfred. Trafiken beräknas återupptas ett dygn senare, vid klockan 12 på måndagen. Tiden kan dock komma att ändras, uppger Trafikverket.

SMHI har utfärdat en klass 1-varning i stora delar av Västra Götaland och varnar för att det även fortsättningsvis kommer komma mycket regn och mycket hårda vindbyar.

I Storbritannien har ovädret orsakat översvämningar och två personer har mist livet, i Sverige har ännu inga personskador rapporterats till följd av ovädret.

Dag Ankersen
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons