GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

17 av 21 testade olivoljor var felmärkta

MAT Når inte upp till den kvalitet som de har marknadsförts som.
Publicerad 19 februari 2020 • Uppdaterad 13 december 2021
17 av 21 testade olivoljor höll inte vad de lovade. Foto: TT
17 av 21 testade olivoljor höll inte vad de lovade. Foto: TT

De flesta av de testade visade sig ha den lägre standarden jungfruolja. I två fall visade sig oljan ha standarden bomolja, en så låg standard att den inte får säljas till konsumenter, skriver SVT Nyheter. Det var efter ett EU-beslut som Livsmedelsverket började skicka ett urval av svenska olivoljor för att laboratorietestas. Oljorna har då genomgått kemiska, fysikaliska och organoleptiska (lukt och smak) analyser.

SkD
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.