Annons

Biljakt slutade i diket

Osby • Publicerad 19 februari 2020 • Uppdaterad 24 november 2021

En polispatrull upptäckte strax efter klockan 23 på måndagskvällen bilen som körde vingligt på ett industriområde i Osby.

Polisen försökte få den att stanna utan att lyckas. Istället trampade den unga föraren gasen i botten och körde ut på riksväg 23 mot Killeberg.

Annons

Färden mellan Osby och Killeberg på riksväg 23 var stundtals uppe i hela 150 kilometer i timmen.

Vid avfarten mot Killeberg försökte 17-åringen svänga in mot Killeberg, men bilen voltade ner i diket. När polisen kom fram till platsen satt ynglingen fortfarande kvar och kunde tas om hand. Ambulans kallades till platsen, men 17-åringen behövde inte söka vård. Istället kördes han hem till några släktingar.

Bilen hade 17-åringen olovandes tagit hos släktingar och nu väntar han bli åtalad för flera brott.

– Samtidigt är det ju verkligen ren tur att ingen skadades allvarligt under hela detta händelseförlopp, kommenterar Roberg Loeffel, presstalesperson hos polisen.

– Polisen höll sig på behörigt avstånd under efterföljandet för att inte göra situationen mer stressad än vad som behövdes.

Brottsrubriceringen blir nu tillgrepp av fortskaffningsmedel, rattfylleri under påverkan av narkotika, vårdslöshet i trafik, innehav av narkotika för eget bruk och olovlig körning.

Maja Ögren AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons