Annons

Biblioteken blir servicecenter

Hässleholm Nu blir biblioteken plats för medborgarservice. Första veckan i mars öppnar kommunens medborgarservice i de sex stora byarna.
Hässleholm • Publicerad 20 februari 2020 • Uppdaterad 24 november 2021

En eftermiddag i veckan kan de som bor och arbetar i tätorterna träffa en samhällsvägledare för att få information om och vägledning i olika kommunala frågor.

– Vi vill göra det lättare för alla medborgare att komma i kontakt med kommunen. Eftersom samhällsvägledarna kommer finnas på sex orter kan fler medborgare få personlig service och hjälp med enklare kommunala frågor, säger Jessica Nilsson, enhetschef för medborgarserviceenheten.

Annons

När medborgarservicen drar igång avvecklas servicekontoren i Hästveda, Vittsjö och Sösdala.

Förändringarna är en del i arbetet att skapa ett kontaktcenter i kommunen. Målet med kontaktcentret är att ge kommunens boende, besökare och företagare en ökad, likvärdig och mer lättillgänglig kommunal service.

Medborgarservice öppnas på biblioteken i Bjärnum och Hästveda, måndag 14-17. Sösdala och Vittsjö, tisdag 14-17 och Tyringe, Vinslöv torsdag 14-17.

Medborgarkontoret i Stadshuset är öppet för besök precis som tidigare: måndagar, tisdagar och torsdagar 09.00-16.00 samt onsdagar och fredagar 09.00-12.00.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons