Annons

Man frias efter bråk om taxispya

Östra Göinge Taxichauffören och resenären började att bråka efter att den sistnämnde kräkts i taxin.Resenären frikänns nu av tingsrätten som menar att han handlat i nödvärn.
Östra Göinge • Publicerad 20 februari 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

En man i 25-årsåldern frikänns av Kristianstads tingsrätt efter att ha stått åtalad för våld mot tjänsteman och hot mot tjänsteman.

Mannen åtalades med anledning av en incident under en taxiresa i Östra Göinge under hösten 2018. Taxichauffören har uppgett att passageraren attackerade honom i samband med taxiresan och utdelade slag samt hotade honom till livet.

Annons

Den åtalade mannen har i sin tur lämnat en annan berättelse och förnekat gärningarna. Han har uppgett att han blev illamående under taxiresan och kräktes i bilen. Därefter ska det ha uppstått ett bråk med chauffören.

Taxiresenären menar att chauffören först ramlade omkull innan han gick till angrepp. För att värja sig mot angreppet medger resenären att han försvarat sig och utesluter inte att han träffade chauffören med något slag, men menar att det i så fall får betraktas som nödvärn.

Därefter kom polisen till platsen och grep resenären.

Tingsrätten menar att chaufförens berättelse varit ”detaljfattig” och ”svårförståelig” och att det inte kan anses utrett att resenären gjort annat än att ha handlat i nödvärn. Således frikänns resenären och chaufförens skadeståndsyrkande på närmare 24 000 kronor avslås.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons