Annons

Då var Hässleholm ungdomens stad

Krönika Ungdomens stad!
Hässleholm • Publicerad 21 februari 2020 • Uppdaterad 24 november 2021

Ungdomens stad! Så beskrev Expressens reporter Staffan Tjerneld göingestaden Hässleholm i mitten av förra seklet. Han hade träffat stadsarkitekten Valdus Wikén, stadsingenjör Oscar Röjgård och en radda framsynta politiker. Det var då det.

I dag har vi en åldrande befolkning och äldreboenden växer som svampar ur jorden. Hur ser då framtiden ut?

Annons

På T4-området bygger K-fastigheter så det knakar och har vi rätt information vill man också sätta spaden i jorden vid Kaptensgatan. Dessutom kräver kommunpolitikerna att Hässlehem ska vara mer på alerten både i centrum och i kranskommunerna. Kapital för byggnation bör man frigöra genom att försälja några fastigheter i nuvarande bestånd. Man kan också skriva upp det bokförda värdet. Så handlar man just nu i många kommuner i södra Skåne.

Hur är stadens ekonomi? God tack vare avkastningen på pensionsfonden som sägs ha passerat 1,3 miljarder och ger i år cirka åttio miljoner extra i kassan. Den tillförs därtill några extramiljoner från staten.

Annons

Problem:

Axel Wahlqvist
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons