Islossning i tredje säkrade playoffplats

ishockey Osby IK besegrade gästande antagonisten Gislaved SK och säkrade därmed ett steg närmare en väntande kvalserie mot division ett. Till slut blev det 7-3 sedan Osby vunnit den sista perioden med 5-0.
Osby • Publicerad 21 februari 2020 • Uppdaterad 24 november 2021

Det blev en oväntat försiktig start på matchen. Kanske var det betydelsen av resultatet som spelade in? Gislaved hade lättast att komma fram till avslut men hemmalaget skapade också oro framåt och fyllde på mot gästernas mål.

Även den andra perioden var jämn. Osby kontrade in 2-1 via Waltteri Saaristo på plocksidan i friläge och i kraft av några utvisningar så ägde Osby mycket puck. Men givmilt försvarsspel gav Gislaved chans att vända matchen.

I den tredje perioden så bjöd Osby inledningsvis på en målexplosion. Laget fick fart på både fötter och puck och tog sig lätt in på mål. Eric Lövstrand tog vara på ett långt anfall och kunde utjämna. Knappt två minuter senare fyllde Jesse Laasonen på och kunde göra 4-3 men det stannade inte där.

Medan hemmaspelarna gick ut på isen för att ta emot publikens hyllningar så stannade Stefan Lööw kvar i omklädningsrummet för att försöka sätta ord på mötet mellan Osby och Gislaved.

bild 1/6
Skrattar bäst som skrattar sist? Alex Koopmeiners noterades för en assist när Osby till slut vann med 7-3. Foto: Lars-Åke Englund
När Lukas Björnsson satte 5-3 med knappt fem minuter spelade i den sista perioden var det Osbys tredje mål under slutakten. Det skulle bli ytterligare två i tom bur innan målfesten var över. Foto: Lars-Åke Englund
Axel Blomqvist pillade in 1-0 bakom Gislaveds målvakt Albin Hakelid tidigt i matchen. Foto: Lars-Åke Englund
Colin Holmström var hemmalagets bäste spelare, och fick skicka in 6-3 i tom bur när Gislaved tvingades chansa med att ta ut målvakten för att på så sätt kunna stjäla playoffplatsen från Osby. Foto: Lars-Åke Englund
Kevin Kallonen dumpar puck djupt i offensiv zon. Foto: Lars-Åke Englund
Nye Mika Huhtasalo gjorde fem poäng för Osby i förra matchen, men fick finna sig nollad under fredagskvällen. Foto: Lars-Åke Englund