Annons

Vilda kast för programledarna

Kultur och Nöje Ikväll går fjärde deltävlingen av stapeln på Malmö arena. En som är glad över att återvända till hemmaplan är artisten och programledaren Linnea Henriksson.
Publicerad 22 februari 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

På lördag går den sista deltävlingen i Melodifestivalen av stapeln. De tre som följt med tävlingen hela tiden, programledarna Linnea Henriksson, Lina Hedlund och David Sundin, gav sin syn på upplevelsen på presskonferensen på Malmö arena under fredagen.

Vad kan ni berätta om sista deltävlingen?

Annons

– Det är en jättepepp att efter den här deltävlingen så har vi fått höra alla låtar, vi har fått höra det som ska representeras i Rotterdam i Eurovision och det är ju stort. Det är den spänningen man håller på med hela tiden, säger Linnea Henriksson.

Öppningsnumret som programledarna håller i kommer att vara färgglad och gå i musikalens tecken.

– Det är ett trendkänsligt nummer, säger David Sundin.

– Det handlar om att musik kan stoppas in i en annan genre, att man konceptuerar musiken, flikar Lina Hedlund in.

Under den här deltävlingen är det komikern och manusskribenten David Sundin som kommer att hålla i mellanakten.

– Det kommer att bli jättekul men jag är också väldigt nervös för att jag är på lite ovan mark. Även om jag har dansat och sjungit mycket nu så är det främmande vatten för mig. Men det kommer att handla om humor och skratt, vikten av att skratta, vad vi skrattar åt och vad man får och inte får skratta åt.

Apropå att befinna sig på ovan mark, hur mycket har ni utmanat er själva i och med programledarrollerna?

– Det är mycket nya moment och hela sammanhanget är spännande och något annat. Att vara programledare inklusive allt, säger Linnea Henriksson.

– Ja, och att det är så vilda kast. Man står först och ”ratarataraj”, och sedan är det något jätteseriöst och sen är det annat rajraj och sedan tillbaka. Det är upp och ner; ”nu är det viktigt, nu är det glatt”. Det är svårt men också väldigt kul, säger David Sundin.

Hur förbereder man sig på det?

Annons

– Jag har gjort så mycket show och är van vid att byta kläder och hår på 30 sekunder, men för mig är det här något nytt med Melodifestivalen. I och med att jag varit med som tävlande och mellanakt, så är det roligt att vara på andra sidan och få vara i Melodifestivalen men i ett helt annat yrke. Vi får ändå vara artister och utöva vår professionalitet men dessutom kliva in i en ny roll och det är så extremt stimulerande tycker jag, säger Lina Hedlund.

För Linnea Henriksson som bott många år i Malmö är det speciellt att återvända till hemmaplan i den här rollen.

– Det är jättehärligt. Och i och med det är David som har mellanakten nu så har jag fått tid över till att träffa mina bästa vänner och hänga lite med brorsan. Det är magiskt att få vara här. Och det känns också magiskt att få ha flera platser som känns som hemma, det är en ynnest.

Hur kompletterar ni varandra som programledartrio?

– Väldigt, väldigt bra, konstaterar Lina Hedlund. Framförallt har vi en grundkärlek, vi älskar alla Melodifestivalen och vi älskar våra jobb och vill göra det absolut bästa och yttersta för att det ska bli så bra som möjligt.

– Och att vi har sån stark respekt för vad alla artister kommer med, säger Linnea Henriksson.

bild 1/3
Foto: Claes Hall
Lina Hedlund, David Sundin och Linnea Henriksson programleder Melodifestivalen. Foto: Claes Hall
Foto: Claes Hall
Foto: Claes Hall
Lina Hedlund, David Sundin och Linnea Henriksson programleder Melodifestivalen. Foto: Claes Hall
Matilda ArboreliusSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons