GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Gwenny satte färg på barnen

Osby Ett sätt att förhindra att ösregn, hårda vindar och kyla helt ska ta över kropp och själ är att sätta färg på tillvaron. På Lekoseum kunde barnen få sina favoritfigurer målade i ansiktet under lördagen.
Osby • Publicerad 23 februari 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

Det var ansiktmålaren Gwenny van Dooren från Lessebo som med sina många års erfarenhet av ansiktsmålning höll i penseln på Lekoseum under lördagen.

Hon har målat tusentals barn och sätter lätt på ett nytt färgglatt ansikte på mindre än fem minuter.

Vissa specialare tar lite längre tid som till exempel femårige Vidar Jansson som dagen till ära beställde ett ansikte av Bulbasaur som är en av alla pokemonfigurerna

Tuva som stod näst på tur fick däremot en av Gwennys specialare, en rosa katt.

Några barn var tveksamma, men sträckte till sist fram en arm och fick i stället en snabbtatuering av en drake eller någon annan figur.

Gwenny van Dooren berättar att hon även haft kurser i ansiktsmålning. Hon berättar hur hon lärde ut ansiktsmålning till en man som jobbade med barn på flykt.

Barnen fick helt enkelt lättare att prata om sina traumatiska upplevelser när de helt plötsligt förvandlats tilll en tiger eller något annan stor och stark figur.

bild 1/4
Vidar Jansson blev förvandlad till Pokemonfiguren Bulbasaur. Fpto: Helén Fingalsson
Gwenny van Dooren som är professionell ansiktsmålare målade lilla Tuva till en rosa katt. Foto: Helén Fingalsson
Vidar Jansson blev förvandlad till Pokemonfiguren Bulbasaur. Fpto: Helén Fingalsson
Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.