Annons

Anders ”Ajax” Olsson är död

Personligt Han blev 56 år gammal.
Personligt • Publicerad 24 februari 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

Anders ”Ajax” Olsson, ett framträdande namn i Lunds musikliv under 1980- och -90-talen, har hastigt avlidit, 56 år gammal, skriver Sydsvenskan.

Smeknamnet Ajax bildades utifrån hans mellannamn Johan Axel.

Annons

Han började sin musikkarriär som gitarrist i olika lokala band. På 1980-talet öppnade han en verkstad där han tog emot gitarrer och förstärkare för reparation. Efter ett tag blev där även en butik och den blev ett ställe där musiker samlades.

Anders ”Ajax” Olsson var starkt delaktig i att Mejeriets verksamhet byggdes upp. Det blev en viktig konsertlokal och där var han ofta ljudtekniker.

På 1990-talet drog Anders ”Ajax” Olsson och Peter Dahlström i gång The End Studios, som anlitades av många framträdande artister.

Efter sekelskiftet flyttade Anders ”Ajax” Olsson till Stockholm, där han arbetade som ljudtekniker. Han renoverade själv en båt, som han bosatte sig i - adressen var för det mesta Skeppsholmen.

Han insjuknade i fredags i Luleå, där han var för ett framträdande med Lisa Nilsson. Han fördes till Karolinska sjukhuset i Stockholm, men avled på måndagen.

Håkan JacobssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons