Osby vann på övertidsmål

ishockey Osby IK fick en perfekt start på playoffspelet
Osby • Publicerad 26 februari 2020 • Uppdaterad 15 december 2021
Colin Holmström blev Osbys segerskytt i Grästorp. Foto: Stefan Sandström

Efter en mållös förstaperiod tog Grästorp ledningen två minuter in på mittenperioden. Oscar Josefsson slog in 1–0 inför 289 nöjda åskådare hemma i Åse & Viste Arena. Osby hade sedan ett par lägen att spela i numerärt överläge vid ett par hemmautvisningar.

Grästorp kopierade sin start från den föregående perioden då i den andra minuten av tredje perioden gjorde 2–0 genom Dmitry Iskornev.

Osby fick omgående en möjlighet till ett reduceringsmål då Grästorp fick en spelare utvisad. Något som Patrik Forsberg utnyttjade på bästa sätt genom att i den femte minuten i den tredje perioden göra Osbys första mål i matchen assisterad av Axel Blomqvist och Eric Lövstrand.

Resultatet stod sig tiden ut vilket gjorde att det fick tillgripas förlängning.

Men ett segermål skulle komma till slut för Osby 8,38 in på övertiden då lagets kapten Colin Holmström kunde sätta dit segerpucken till 3-2. Lukas Björnsson och Oscar Almberg krediterades för förarbetet.

Nu kan OIK bli klara för kvalserien till hockeyettan om det blir ny seger på lördag när de bägga lagen möts i Osby ishall.