Annons

Polisen söker försvunnen kvinna

Hässleholm Polishelikoptern besköts med grön laser när man sökte efter den 77-åriga kvinnan.
Hässleholm • Publicerad 27 februari 2020 • Uppdaterad 13 december 2021
Foto: TT
Foto: TT

Vid midnatt mot torsdagen hördes och sågs en helikopter kretsa över Hässleholm. Minuter tidigare gick polisen ut med meddelande om att man söker efter en försvunnen 77-årig kvinna, och behöver allmänhetens hjälp.

Kvinnan lämnade sitt hem nära Kungsparken i centrala Hässleholm mellan 9 och 12 på onsdagsförmiddagen och har sedan dess inte setts till. Hon har enligt polisen en sjukdomsbild som kräver medicinering, varför det är viktigt att hon hittas snabbt. Hon kan enligt efterlysningen uppfattas som förvirrad, rör sig långsamt och är i dålig fysisk kondition.

Annons

Kvinnan är kort med något kraftig kroppsbyggnad, har mörka ögon och en slöja som döljer hennes hår. Hon är klädd i lång svart jacka och har en väska.

På torsdagsmorgonen hade polisen trappat ned på sökandet efter kvinnan något.

– Ett vittne observerade en kvinna som stämde överens med signalementet på järnvägsstationen i Hässleholm där hon klev på ett tåg någon gång vid 15.30-tiden, säger Mikael Persson, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Kristianstad.

Trots det pågick fortfarande sökande i Hässleholm med såväl helikopter som hundpatruller och polisbilar.

– Vi kommer göra en ny bedömning av hur vi ska fortsätta under morgonen, säger Filip Annas, pressinformatör vid polisens ledningscentral.

Det innebär att man nu inte vet var man ska söka efter kvinnan eftersom hon kan ha åkt i vilken riktning som helst.

I samband med sökandet besköts polishelikoptern med grön laser. Det ärendet kom in till ledningscentralen vid halv två-tiden inatt.

Polisen har en misstänkt person för att ha lyst med lasern, denne satt dock inte omhändertagen på torsdagsmorgonen.

Ser du, eller har sett kvinnan i närtid? Ring 112 och be om att bli kopplad till polisens ledningscentral region Syd.

Vid 9:15 gick polisen ut med bild på den försvunna kvinnan. Man skriver att sökningen fortsätter centralt i Hässleholm, men med anledning av att hon kan lämnat Hässleholm med tåg efterlyser man iakttagelser också från övriga Skåne samt Småland.

Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons