Annons

Restaurang i Lund stänger – rädda för corona

Lund Coronaviruset får nu en asiatisk restaurang att tillfälligt stänga och en judoklubb att sätta utlandsresenärer i karantän.
Publicerad 27 februari 2020 • Uppdaterad 24 november 2021

Matstället Fengsson dumplings house i Lund stängde på torsdagen tillfälligt ned sin verksamhet. Orsaken är att undvika risken för att överföra coronaviruset, skriver de på sin hemsida. Ingen smitta har förekommit på restaurangen utan att man stänger ned som en säkerhetsåtgärd.

– Jag kommer från Kina och vi tittar på nyheterna och pratar om viruset varje dag. Jag kände att vi måste göra någonting och att man inte tar det här på tillräckligt allvar här i Sverige, säger restaurangens ägare, Li Feng, till SVT Nyheter.

Annons

Restaurangen, som ligger i centrala Lund, håller på obestämd framtid stängt från och med torsdag.

Under fredagsförmiddagen gick Lugi Judoklubb ut med att man från och med nu inte kommer att åka på några utlandsläger på grund av risken för coronasmitta. För en enskild medlem som väljer att ändå resa utomlands, för till exempel en tävling, så gäller en veckas karantän efter att de kommit hem. Under den tiden får man inte träna på klubben och i dess lokaler.

"Världsläget förändras snabbt och detta beslut kan komma att ändras" skriver man i ett pressmeddelande.

Teodor DimbladSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons