Annons

Fick fängelse för cruisingfylla

HÄSSLEHOLM Vinslövsbon i 40-årsåldern stoppades på Vallgatan i Hässleholm den 25 maj förra året, samma dag som cruisingen pågick i stan, och visade sig då ha kört bil trots att alkoholkoncentrationen i hans blod uppgick till 2,25 promille.
Hässleholm • Publicerad 28 februari 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

Vinslövsbon i 40-årsåldern stoppades på Vallgatan i Hässleholm den 25 maj förra året, samma dag som cruisingen pågick i stan, och visade sig då ha kört bil trots att alkoholkoncentrationen i hans blod uppgick till 2,25 promille. Mannen har nu dömts till en månads fängelse för grovt rattfylleri.

Det var i samband med att den nu dömde mannen körde ut från Q8-macken som anställda där larmade polisen om att en troligen berusad förare kört därifrån. När polisen stoppade bilen på Vallgatan visade föraren mycket riktigt tydliga tecken på berusning.

Annons

Mannen har erkänt brottet och uppgett att han minns att han drack alkohol den aktuella dagen, att han kört bil och stoppats av polisen, men i övrigt haft svårt att dra sig till minnes den aktuella kvällen.

Tingsrätten konstaterar att då körningen ägt rum i centrala Hässleholm, en kväll då mycket folk varit i rörelse och då promillehalten var så hög är ingen annan påföljd än fängelse aktuell.

Sedan brottet har mannen, som insett att han har alkoholproblem, påbörjat en antabusbehandling.

Pernilla EkdahlSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons