Annons

Två häktade för människorov

HÄSSLEHOLM De två män i 40-årsåldern som greps och anhölls natten mot onsdag, misstänkta för att ha fört bort eller spärrat in två unga män mot deras vilja, häktades på fredagseftermiddagen vid Hässleholms tingsrätt.
Hässleholm • Publicerad 28 februari 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

De två män i 40-årsåldern som greps och anhölls natten mot onsdag, misstänkta för att ha fört bort eller spärrat in två unga män mot deras vilja, häktades på fredagseftermiddagen vid Hässleholms tingsrätt.

Båda är på sannolika skäl misstänkta för människorov, tillsammans och i samförstånd med andra, på okänd plats i Hässleholms kommun.

Annons

Kammaråklagare Kristina Amilon vill inte gå in på några detaljer kring brottet de misstänks för.

– Det är i ett så tidigt skede av utredningen kring den här händelsen som ägde rum sent på kvällen den 25 februari, säger hon.

Inte heller vill hon gå in på hur länge de två målsägande, som hon beskriver som över 18 år men unga män, varit tillfångatagna.

– Men det är ett tag, säger hon.

Kristina Amilon har nu till den 13 mars på sig att väcka åtal mot de två häktade, som båda är bosatta i Hässleholm.

Pernilla EkdahlSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons