Annons

Ytterligare en svensk smittad

Nyheter Ytterligare en svensk har smittats av coronaviruset, uppger Folkhälsomyndigheten. Men uppgifterna dementerades först av läkare i Västra Götalands-regionen.
Publicerad 29 februari 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

Folkhälsomyndigheten uppger att ytterligare en svensk har blivit smittad, men uppgifterna tillbakavisades inledningsvis av Västra Götalandsregionen, som först sa till Göteborgsposten att de inte har något bekräftat fall under lördagen.

Annons

Under lördagseftermiddagen kunde man dock gå ut med att Folkhälsomyndighetens uppgifter stämmer. Det innebär att det är det femte fallet i Västra Götaland och det tolfte fallet totalt i Sverige.

Fakta:Informationslinje

Folkhälsomyndigheten skriver på sin hemsida att de får väldigt mycket frågor om viruset och att allmänheten kan ringa 113 13 för information om man är orolig. Tjänsten är tillgänglig dygnet runt under årets alla dagar. Folkhälsomyndigheten bedömer att risken är hög för att fler personer upptäcks i Sverige som smittats av det nya coronaviruset utomlands. Detta på grund av den senaste tidens utveckling i omvärlden.

Dag Ankersen
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons