Annons

Svensk succé på damsidan

skidor Lina Korsgren vann damklassen i överlägsen stil. På herrsidan blev det dock norskt i topp.
Sport • Publicerad 1 mars 2020 • Uppdaterad 15 december 2021
Norska Petter Eliassen (th) vinner herrarnas tävling i Vasaloppet 2020.Han vann spurtstriden över Stian Hoelgaard.
Foto Ulf Palm / TT
Norska Petter Eliassen (th) vinner herrarnas tävling i Vasaloppet 2020.Han vann spurtstriden över Stian Hoelgaard. Foto Ulf Palm / TT

Det blev norskt gånger tre på herrarnas prispall i årets Vasalopp och det längsta strået drog Petter Eliassen som vann strax före landsmannen Stian Hoelgaard.

Det var spännande in till det sista när det 96:e Vasaloppet avgjordes. Spurtstriden var att vänta och bara några meter från mål stod det klart att Petter Eliassen tog sin andra Vasalopp-seger. Stian Hoelgaard, som de senaste tre åren kommit tvåa, trea och trea, föll ihop direkt efter målgången och gömde sitt ansikte i snön. Han var förkrossande 6 tiondels sekunder bakom vinnaren. Det innebär att det är åttonde raka året som en norrman vinner Vasaloppet och Eliassens segertid skrevs till 4 timmar, 25 minuter och 4 sekunder.

Annons

Bäste svensk blev Klas Nilsson som åkte in som femma, ungefär en minut efter segraren. På damsidan blev det däremot en svensk succé då Lina Korsgren vann damklassen i överlägsen stil. Hon kom totalt 57:a, vilket är den bästa placeringen för en kvinna någonsin.

Lina Korsgrens tid skrevs till 4 timmar, 41 minuter och 2 sekunder.

Dag Ankersen
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons