Härlig slutpunkt trots tuffa förhållanden

Osby • Publicerad 2 mars 2020 • Uppdaterad 15 december 2021
Lars Persson. FOTO: PETER PAULSSON
Lars Persson. FOTO: PETER PAULSSON

Inför Vasaloppet kunde ni läsa i Norra Skåne om 77-årige Lars Persson som förberedde sig för sitt 50:e lopp i rad. Och när det var dags för jubileum körde tre generationer loppet för att fira Lars Perssons fantastiska bedrift.

– Att jag har lyckats köra 50 år i följd och fullföljt varje gång ... det känns stort, det är jag nöjd med. Vi är inte många som har gjort det, säger Persson.

Barn och barnbarn ställde sig också på startlinjen och för Persson blev 50-årsjubileet en härlig familjefest.

Till slut var det tre åkare i familjen som tog sig i mål – Lars, sonen Roger (som körde sitt 32:a Vasalopp) och barnbarnet Lukas.

– Men alla som kom till start gjorde det jättebra och det var en fantastisk fin gest att de ställde upp för att fira mitt 50:e lopp, säger Lars Persson.

Loppet bjöd på allt annat än optimala förutsättningar.

– Det var dåligt. Bitvis till och med mycket dåligt, det var inga spår. Så man är glad att man hann i mål, säger Persson.

– Roger hjälpte mig mycket. Och så småningom hann Lukas upp oss och sen drog han mycket. Vi kompiskörde hela vägen, säger han.

I sitt 50:e Vasalopp korsade Lars Persson mållinjen samtidigt som sin son och sitt barnbarn.

En perfekt slutpunkt på en lång och imponerande Vasaloppskarriär.

Nu blir det inte fler Vasalopp?

– Inte fler niomilslopp. Men jag kanske kär något av de kortare loppen, jag kan nog inte sluta helt och hållet.

Arrangörerna hade koll på att Lars Persson svarade för en historisk prestation. Han fick träffa kranskullan och efter målgång bjöds det på kaffe och tårta, så tillsammans med nära och kära fick Persson fira sina 50 Vasalopp ordentligt.

– Det var mycket roligt, summerar Persson Vasaloppshelgen på väg hem från Mora.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.