Annons

Po­lis glömde va­pen på toa­letten

MALMÖ En po­lis på ar­be­ts­be­sök i Malmö glömde sitt va­pen på toa­letten in­för ett för­hör. Nu fö­re­slås att hon straffas med en var­ning för missen, en­ligt en an­mä­lan till myn­dig­hetens per­so­nal­an­svars­nämnd.
Malmö • Publicerad 2 mars 2020 • Uppdaterad 24 november 2021

Det var i ja­nu­a­ri 2020 som man an­träffade ett tjäns­te­va­pen kvar­glömt på en toa­lett vid re­cep­tionen i Rättscentrum Malmö. Toa­letten är be­lä­gen in­nan­för po­lis­sta­tionens skal­skydd vilket in­ne­bär att all­män­het inte har till­gång till lo­kalen.

Annons

När hon kom in till sta­tionen fick hon ett sms från sin chef att hon skulle hålla ett för­hör. Den kvinn­liga po­lisen, som kände sig stressad av be­skedet, gick in ge­nom po­lis­sta­tionens skal­skydd och fick ett rum där för­höret skulle hållas.

Kvin­nan upp­ger att hon har ar­betat myc­ket ute och är van att hålla reda på all ut­rust­ning, men vid till­fäl­let mådde hon inte bra.

Hennes ar­bets­gi­va­re, Po­lis­re­gi­on Stockholm, menar att po­lis­kvin­nan, i vart fall av oakt­sam­het, har åsi­do­satt sina skyl­dig­heter i an­ställ­ning på ett sätt som inte kan an­s­es vara ringa.

Mats G SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons