Bilist körde mot trafiken på Yttre ringvägen

Malmö • Publicerad 3 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

Händelsen kom in till polisens ledningscentral 18.25. Olyckan ska ha inträffat strax innan trafikplats Kronetorp vid Yttre ringvägen/E6.

– Ett fordon har färdats mot körriktningen och kolliderat med ett annat fordon som kommit norrifrån på samma körbana, säger Richard Lundqvist, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

Enligt Räddningstjänsten ska inga personer ha kommit till skada i samband med trafikolyckan.

– Det var två bilar involverade, men ingen person har behövt åka ambulans till sjukhus, säger inre befäl Joel Johansson, vid Räddningstjänsten Syd.

E6 från trafikplats Kronetorp till trafikplats Helenelund i riktning mot Malmö stängdes av under ett par timmar på grund av olyckan. Båda bilarna fick bärgas bort från platsen och strax före 21 öppnades vägen åter för trafik.

– Föraren som körde mot trafiken har efter kollisionen lämnat platsen, och vi håller nu på och eftersöker honom bland annat med hundpatrull, säger Richard Lundqvist.

Vid 21-tiden var fortfarande ingen misstänkt gripen för olyckan.

- Vi har lämnat platsen och det finns ingen person anträffad, säger Richard Lundqvist.

Eva SchmidtSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.