Naturbilder från när och fjärran

BROBY Naturbilder från när och fjärran – och ett och annat porträtt. Det är vad som bjuds i kulturhuset Vita skolan när Leif Gustafsson och Katrin Sörensson ställer ut sina verk.
Östra Göinge • Publicerad 3 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

Katrin Sörensson arbetar som bildlärare i Eslöv och har ett stort intresse för fotografier. Hon har rest i bland annat Indien och fotograferat både djur och människor.

Sörensson är speciellt förtjust i att fokusera på det lilla i vår stora värld. Med en bror som är entomolog (studerar insekter) har hon alltid haft ett intresse för insekter och det syns i hennes bilder.

– Jag gillar att förstora upp det lilla, det är spännande, säger hon.

Katrin Sörensson har inte varit i kulturhuset i Broby tidigare.

– Här är jättetrevligt, de är väldigt duktiga på kulturarbete här, säger hon.

Leif Gustafsson har fotograferat i hela sitt vuxna liv och de senaste åren har han haft fokus på naturen.

– Sedan pensionen har jag gjort tre långvandringar; i svenska fjällen, tour du Mont Blanc i Frankrike och på Mallorca. Bilderna är därifrån samt från Skåne, berättar han.

I dag, onsdag, är det vernissage för allmänheten mellan klockan 16 och 18. Utställningen i kulturhuset Vita skolan i Broby pågår till och med den 4 april.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.