Annons

Efterträdare ska vara klar i juni

Osby • Publicerad 4 mars 2020 • Uppdaterad 24 november 2021

Daniel Landin, ordförande i den socialdemokratiska föreningen i Osby, säger att det nu kommer att utlysas nomineringstider till de lokala socialdemokratiska föreningarna i, förutom Osby, även Lönsboda och Visseltofta.

Föreningen i Loshult-Killeberg är på väg att upphöra.

Annons

Det är alltså tre socialdemokratiska föreningar som nominerar och ett medlemsmöte som sedan beslutar att fastställa valberedningens förslag och eventuellt diskutera andra alternativ.

Ambitionen är att få fram en kandidat till kommunfullmäktiges sammanträde i juni.

Kom Marika Bjerstedt Hansens besked om uppsägning som en överraskning?

– Nej, inte alls, säger Daniel Landin.

– Hon har redan från början aviserat att det handlar om max två mandatperioder för hennes del på posten som oppositionsråd. Och att det är viktigt för henne att komma tillbaka till yrkeslivet.

Tycker du det var rätt av henne att hoppa av just nu?

– Ja, jag tycker hon tänker klokt. Den som tar över efter henne ska kunna påverka till nästa val och förhoppningsvis träda in som nytt kommunalråd också.

Kommer hon att saknas?

– Ja, hon har på ett mycket bra sätt varit ansiktet utåt för oss socialdemokrater. Det förpliktigar att träda in i den rollen. Hon har på ett professionellt sätt representerat det som vi i partiet har förankrat i god demokratisk anda med regelbundna möten.

Vilka namn kan bli aktuella?

– Svårt att säga några. Det kan jag inte göra. Vi har ju redan några namn aktuella så klart, men samtidigt kan någon helt annan kliva fram. Hur det blir hoppas jag att vi har kommit fram till i juni.

Maja Ögren AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons