Läkargrupp är bäst i Skåne

skåne Garnisonsgatan läkargrupp i Helsingborg är Skånes bästa vårdcentral 2020.
Publicerad 4 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

Priset delades ut i samband med hälso- och sjukvårdsnämndens sammanträde på onsdagen.

Förutom Garnisonsgatans Läkargrupp var Vårdcentralen Förslöv och Vårdcentralen Anderslöv nominerade till utmärkelsen.

‑ ­Alla våra vårdcentraler utför varje dag ett viktigt jobb med att ge vård till de skåningar som är i behov av vård. Jag är därför väldigt glad att vi varje år visar vår uppskattning till det fantastiska arbete som sker runtom bland alla våra vårdcentraler. Jag vill rikta ett stort grattis till Garnisonsgatan Läkargrupp som är årets vinnare, men även ett tack till dom och alla våra vårdcentraler för det goda arbetet som de gör varje dag för våra patienter, säger Gilbert Tribo, L, ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden. i ett presdsmeddelande från Region Skåne.

Vinnarmotiveringen lyder så här: ”Årets vinnare startade sin Vårdcentral i juni 2018 och har på kort tid lyckats nå toppresultat i Nationella patientenkäten och goda resultat i flera kvalitetsindikatorer för Vårdcentral i Hälsoval Skåne. Patientens upplevelse av involvering och delaktighet når högsta resultat i Nationella patientenkäten och 99 procent av vårdcentralens listade patienter har en fast läkarkontakt, vilket är ett prioriterat område för Skånes Vårdcentraler. Årets vinnare av Skånes Bästa Vårdcentral 2020 är Garnisonsgatans läkargrupp.”

Lars Johansson, verksamhetschef för Garnisonsgatans läkargrupp, tog emot priset tillsammans med några av medarbetarna. Han tror att kontinuitet, samverkan och öppna mottagningar är några av faktorerna för att Garnisonsgatans läkargrupp lyckades vinna priset.

– Genom att vara tillgängliga med bred bemanning och hög kompetens kan vi ta ansvar för våra patienter och följa upp så att ingen trillar mellan stolarna. Det viktigt för oss att ha en god patientvård, men också en bra arbetsmiljö där våra medarbetare trivs och är positiva, säger Lars Johansson i pressmeddelandet.

Utmärkelsen ger Garnisonsgatans Läkargrupp en prissumma på 60 000 kr och ett glasäpple designat av Hanne Dreutler.

Utmärkelsen hetter tidigare Glasäpplet.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.