Annons

Polisen genomför extra trygghetsmätning

Skåne 16 800 medborgare i fem skånska kommuner får möjlighet att tycka till om tryggheten i sitt bostadsområde.
Hässleholm • Publicerad 4 mars 2020 • Uppdaterad 24 november 2021

– Nu gör vi en kompletterande mätning mellan två ordinarie trygghetsmätningar. Detta dels för att följa upp vårt arbete, bland annat med Rimfrost, men även för att få en referenspunkt för att kunna jämföra med kommande trygghetsundersökningar, säger Stefan Sintéus, regional kommenderingschef i Rimfrost Syd.

Från den 2 mars skickas enkäter ut till ett slumpmässigt urval invånare i åldrarna 16-85 år i Malmö, Helsingborg, Landskrona, Hässleholm och Kristianstad.

Annons

Syftet är att polisen och kommunerna ska få större kunskap om vad medborgarna har för uppfattning kring trygghet i sin boendemiljö.

Frågorna berör bland annat hur invånarna ser på eventuella problem i sitt bostadsområde, om de varit utsatta för brott eller inte under det senaste året, om de känner oro för att utsättas för brott och om de känner sig trygga i bostadsområdet på kvällarna. Enkäten berör även frågor om polisens verksamhet i invånarnas närområde.

– Resultatet av den lokala trygghetsmätningen är ett av de viktigaste underlagen vi har för att planera framförallt det brottsförebyggande arbetet och samverkan mellan polis, kommun och andra parter. Därför är vi också mycket angelägna om att så många som möjligt svarar, säger Mats Trulsson, ansvarig för trygghetsmätningarna i region Syd.

Johanna StenbergSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons