Sand fortsätter Rökeresan

Sport Blir det i division ett eller i allsvenskan?
Sport • Publicerad 5 mars 2020 • Uppdaterad 13 december 2021
Från att ha varit ett kontringslag har Benny Sand gjort om Röke IBK till ett spelförande lag. Nu förlänger klubben och tränaren kontraktet över 2021/2022.             Foto: Stefan Sandström
Från att ha varit ett kontringslag har Benny Sand gjort om Röke IBK till ett spelförande lag. Nu förlänger klubben och tränaren kontraktet över 2021/2022. Foto: Stefan Sandström

Med två omgångar kvar av damernas division ett har Röke fortfarande chansen att knipa förstaplatsen och en allsvensk kvalplats. Men då krävs att Munka-Ljungby dabbar sig och tappar poäng samtidigt som Röke tar full pott.

Oavsett om det blir allsvenskt kval eller nya tag i ettan till hösten vill Röke IBK värna om kontinuiteten och bygga vidare med tränaren Benny Sand.

– Målsättningen med att plocka in Benny var att utveckla laget i det offensiva spelet och det har vi lyckats med. Benny är uppskattad av tjejerna och en väldigt driven person – en uppskattad ledare, säger Rökeordföranden Rickard Träff.

Benny Sand hade egentligen ett år kvar på kontraktet men nu har avtalet förlängts över 2021/2022.

– Att vi förlänger med Benny är ju dels för att visa tjejerna att även om vi inte vinner serien i år så fortsätter satsningen. Vi vill ju åt den där kvalplatsen och från föreningens sida vill vi verkligen ta klivet upp igen.

Hur ser du på läget inför avslutningen?

– Att vi går rent, det bör vi göra, sedan får vi se ... Lund tog ju poäng mot Munka i höstas och visst hoppas vi att Lund ska kunna ställa till det för Munka igen. Men handen på hjärtat – det är ju tufft. Det är såklart lite tråkigt om vi kommer att falla på en poäng i slutändan.

Benny Sand har enbart positiva intryck från sitt första år som tränare i Röke IBK.

– Det har varit ett jättekul år. Spelarna har lyssnat och anammat det vi pratat om. Det är roligt att se ett lag med så många egna produkter, sedan måste ju alla föreningar ta in lite spelare utifrån. Det är en otroligt trevlig grupp med hög träningsnärvaro – det gynnar oss. Vi kan ha bra träningar och hålla tempot uppe, säger Benny Sand.

Den 39-årige Höörbon kör på i Röke men han vet faktiskt inte riktigt vad han har tackat ja till än.

– Just nu står jag som tränare utan spelare. Det är många kontrakt som går ut efter den här säsongen men jag hoppas och förväntar mig att Rickard gjort jobbet och pratat med spelarna så att de vill fortsätta. Det viktigaste är att laget blir kvar.

Röke tar emot Höllviken hemma i Qpoolen på söndag och avslutar borta mot Skurup.

– Vi ska ta sex poäng och sedan får vi se om Munka tappar poäng någonstans, det är inte helt omöjligt. Annars är det bara att bita ihop och så får vi i så fall göra ett nytt försök nästa år, säger Sand.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.