Bildstark men väl melodramatisk debut

recension Tre pantrar blir det för Queen & Slim.
Publicerad 6 mars 2020 • Uppdaterad 15 december 2021
Jodie Turner-Smith och Daniel Kaluuya i Queen & Slim. Pressbild
Jodie Turner-Smith och Daniel Kaluuya i Queen & Slim. Pressbild

Långfilmen Queen & Slim är den prisbelönta musikvideoregissören Melina Matsoukas spelfilmsdebut.

Inledningsvis får vi följa med Queen (Jodie Turner-Smith) och Slim (Daniel Kaluuya) på deras första dejt. Det går trögt eftersom hon är en framgångsrik advokat som tyvärr inte lyckats rädda en klient från galgen och därför tröstar sig med en blindträff med den religiöse och jordnära Slim. På vägen hem stoppas de av en överauktoritär trafikpolis med maktutövning med rasistiska övertoner som utmärkande drag. Det slutar med att Slim skjuter ner polisen i självförsvar och katastrofen är ett faktum.

Fakta:

FILM

Gunilla WeddingSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.