Annons

Borås Tidnings debutpris till Marit Kapla

Kultur och Nöje Först fick hon Augustpriset och på torsdagskvällen blev det klart att Marit Kaplas glesbygdsepos Osebol också belönas med Borås Tidnings debutantpris.
Publicerad 6 mars 2020 • Uppdaterad 13 december 2021
Marit Kapla. Foto Pontus Lundahl / TT
Marit Kapla. Foto Pontus Lundahl / TT

Först fick hon Augustpriset och på torsdagskvällen blev det klart att Marit Kaplas glesbygdsepos Osebol också belönas med Borås Tidnings debutantpris. I Osebol har Marit Kapla intervjuat 42 personer i sin värmländska hemby Osebol och utifrån det skapat en skildring av platsen och människorna.

I motiveringen till Borås Tidnings debutantpris tår det bland annat att Kapla får priset för ”ett rytmiskt avlyssnande där individer bildar ett värmländskt körverk, som visar att vi hör samman”.

Borås Tidnings debutantpris är Sveriges största pris för skönlitterära debutanter. I år firar priset 20 år och prissumman har höjts till 150 000 kronor.

Gunilla WeddingSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons