Annons

Corona-läget under kontroll

Skåne Länsstyrelsen kraftsamlar – fem nya fall konstaterade.
Lund • Publicerad 6 mars 2020 • Uppdaterad 14 december 2021
Carl-Johan Sonesson (M, regionstyrelsens ordförande, Eva Melander, smittskyddsläkare och  Anneli Hulthén, landshövding, betonade på en pressträff i Residenset i Malmö att situationen i Skåne är under kontroll utan spridd smitta i samhället. Utvecklingen framöver beror mycket på vad som sker i omvärlden.Foto: Joakim stierna
Carl-Johan Sonesson (M, regionstyrelsens ordförande, Eva Melander, smittskyddsläkare och Anneli Hulthén, landshövding, betonade på en pressträff i Residenset i Malmö att situationen i Skåne är under kontroll utan spridd smitta i samhället. Utvecklingen framöver beror mycket på vad som sker i omvärlden.Foto: Joakim stierna

– Det viktigaste nu är att tvätta händerna noga. Vi jobbar när vi är friska och stannar hemma om vi är sjuka, säger hon under en pressträff på fredagseftermiddagen.

Annons

Carl-Johan Sonesson (M), regionstyrelsens ordförande, uppgav att stora resurser läggs på att bekämpa smittspridning.

Regionen planerar efter fyra olika scenarios.

Annons

Smittskyddsläkare Eva Melander deltog också i pressträffen. Hon uppgav att tillgången på mediciner och skyddsutrustning är god i Skåne.

Mötet hölls samtidigt som det konstaterades att ytterligare fem personer i Skåne har konstaterats smittade av det nya coronaviruset, som orsakar Covid-19.

Hittills har 14 fall av Covid-19 konstaterats i Region Skåne och drygt 700 prover har analyserats.

Joakim StiernaSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons