Dansk-svenskt pris till Jan Lundgren

Kultur och Nöje Svenska jazzpianisten Jan Lundgren och danska jazzsångaren Caroline Henderson prisas av Dansk-Svensk Kulturfond.
Publicerad 6 mars 2020 • Uppdaterad 24 november 2021

Svenska jazzpianisten Jan Lundgren och danska jazzsångaren Caroline Henderson prisas av Dansk-Svensk Kulturfond. I sin motivering skriver man bland annat att man vill hedra två etablerade stjärnor på den dansk-svenska jazzhimlen och att bägge konstnärerna har en nära förbindelse med sitt närmiljö men också representerar en jazzscen som står mitt i globaliseringens skärningspunkt mellan nordiska toner och världsmusik.

Priset delas ut på Sveriges ambassad i Köpenhamn 10 mars och då blir det också för första gången möjlighet att höra Caroline Henderson och Jan Lundgren uppträda tillsammans.

– Det är en mycket stor glädje vi i år kan hedra två vidunderliga konstnärer som hör hemma i både Danmark och Sverige och vi hoppas att detta också kan bli till ömsesidig glädje och inspiration för de båda prismottagarna, säger Catherine Lefebvre, Formand för Dansk-Svensk Kulturfond i ett pressmeddelande.

bild 1/2
Caroline Henderson. Pressbild
Jan Lundgren. Pressbild
Caroline Henderson. Pressbild
Jan Lundgren. Pressbild
Gunilla WeddingSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.