GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Danska Melodifestivalen utan publik

KÖPENHAMN. Hittills har 21 danskar samt två personer på Färöarna bekräftats smittade av coronavirus. Nu går danska statsministern Mette Fredriksen (S) ut med uppmaningen att alla danska arrangemang som väntar mer än 1000 besökare ska skjutas upp eller avlysas helt.
Publicerad 6 mars 2020 • Uppdaterad 24 november 2021

Precis som i Sverige har Danmark Melodifestivalfinal på lördag. På fredagen kom besked om att den danska finalen kommer att köras utan publik på grund av coronasmittan.

Detta efter att danska statsministern Mette Frederiksen på ett pressmöte under fredagen uppmanat alla arrangemang med publik på fler än 1000 personer att skjuta upp eller ställa in.

– Finalen genomförs i Royal Arena och vi har fortfarande en häftig scen och show samtidigt som det blir en mer traditionell tv-produktion utan publik, säger Gustav Lützhøft vidare.

Efter det danska beskedet satt SVT och Live Nation i krismöte och beslutade att fullfölja den svenska Melodifestivalfinalen enligt planerna.

Enligt den danska kvällstidningen BT påverkas utöver detta även matcherna i danska Superligan, handbollsligan för män och kvinnor samt större konserter. Uppmaningen gäller i första hand mars månad ut. Det innebär till exempel att FC Köpenhamn beslutat att spela åttondelsfinalen i Europa League utan publik i Parken.

Det Kongelige Teater berättar på sin hemsida att man naturligtvis följer de offentlige uppmaningarna men ändå valt att genomföra alla sina föreställningar tills vidare, men då med reducerat antal i publiken. Detta löser man genom att hålla varannan stol tom. Man kommer också att ställa ut extra handsprit och teaterns personal kommer att informera om lämpligt beteende för att undvika smittorisk.

Pia LobellSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.