Annons

Lokalt Brå bildas i Östra Göinge

Östra Göinge Ett lokalt Brå bildas i Östra Göinge. Det kom fram efter ett positivt möte mellan kommunen och polisen på fredagsförmiddagen.
Östra Göinge • Publicerad 6 mars 2020 • Uppdaterad 24 november 2021

Både kommunchefen Jonas Rydberg och Pär Cederholm, lokalpolisområdeschef, var nöjda efter mötet på fredagsförmiddagen. Nu blickar de framåt tillsammans.

– Vi hade ett väldigt positivt möte, säger Jonas Rydberg, kommunchef i Östra Göinge. Vi gör ett gemensamt omtag för en fungerande samverkansorganisation.

Annons

Fokus ligger nu på att organisationerna kan mötas på olika nivåer och att de ska få till ett kontinuerligt informationsutbyte.

– Vi får se över våra överenskommelser om samverkan och hitta en ny modell för det brottsförebyggande arbetet, säger Pär Cederholm.

– Vi ska bilda ett lokalt Brå, brottsförebyggande råd, och till det koppla arbetsgrupper som ska arbeta konkret, säger Jonas Rydberg. Vi kommer framför allt arbeta med polisen i brottsförebyggande arbete.

Enligt Pär Cederholm var båda parter överens om att diskutera hur de ska gå framåt och inte älta det som varit.

– Båda två behöver göra sin hemläxa, säger Pär Cederholm, vi får se över formerna så vi får en så god och effektiv samverkan som möjligt.

Han säger också att båda parter är överens om att det är inte gynnsamt att diskutera i media och att diskussionerna nu kommer leda till ett nytt medborgarlöfte som ska utformas under 2020. Tills vidare gäller det gamla.

– Vi har inte fått några signaler om att kommunen inte vill skriva ett medborgarlöfte, säger Pär Cederholm. Vi behöver ett nytt som är kopplat till kommunens struktur och vi håller med om att det vi har idag behöver förändras och anpassas mer till verkligheten.

– Vi får ha en löpande diskussion, säger Pär Cederholm, och jag är glad och tycker det känns bra att vi tittar framåt tillsammans.

– Det var ett väldigt positivt möte, säger Jonas Rydberg

Susanne GäreSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons