Annons

Målvaktsmatchen kan avgöra kvalseriederbyt

Ishockey Jaroslav Brazdil eller Joakim Strandberg. Där har ni de sista utposterna i Osby och Tyringe när kvalserien startar på söndag.
Hässleholm • Publicerad 6 mars 2020 • Uppdaterad 14 december 2021
Joakim Strandberg och Jaroslav Brazdil ställs mot varandra på söndag när Tyringe tar emot Osby i kvalseriepremiären. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Joakim Strandberg och Jaroslav Brazdil ställs mot varandra på söndag när Tyringe tar emot Osby i kvalseriepremiären. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Den för säsongen nye Osbymålvakten Jaroslav Brazdil har inte bara vaktat OIK-målet i 35 matcher. Han har också varit utlånad till Tyringe för under tre matcher.

På söndag åker han och resten av OIK till Tyrs Hov för att inleda kvalserien till division 1. Hemmakassen väntas vaktas av Joakim Strandberg som gör sin andra säsong i Tyringe. Han har stått i 28 av lagets matcher av säsongen, medan fyra andra målvakter (däribland Brazdil) delat på 17.

Annons

Norra Skånes reporter Peter Paulsson har pratat med de båda burväktarna inför kvalseriestarten, där bara det främsta av de sex lagen får en plats i ettan nästa år.

[contentcards url="https://www.nsk.se/2020/03/06/strandberg/"]

[contentcards url="https://www.nsk.se/2020/03/06/brazdil-vi-har-chans-mot-alla-lag/"]

Fakta:

Kvalserieschemat

Söndag 8 mars:

Onsdag 11 mars:

Fredag 13 mars:

Söndag 15 mars:

Onsdag 18 mars:

Söndag 22 mars:

Onsdag 25 mars:

Fredag 27 mars:

Söndag 29 mars:

Onsdag 1 april:

Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons