Sparkade på kille – fem unga åtalas

HÄSSLEHOLM Fem killar i 15-årsåldern åtalas för misshandel efter att ha slagit och sparkat på en kille i ungefär samma ålder utanför en högstadieskola i Hässleholm. Två av dem åtalas även för olaga hot.
Hässleholm • Publicerad 6 mars 2020 • Uppdaterad 13 december 2021
Foto: TT
Foto: TT

Det var en fredags i november förra året som målsäganden, som var ganska ny på skolan, ombads följa med till en skogsdunge invid skolan för att röka.

Han utsattes också för stryptag och två av de åtalade uttalade, enligt stämningsansökan, även att de skulle döda honom.

Händelsen anmäldes till polisen både av en storebror till en elev som också går på den aktuella skolan efter att han sett filmen på Facebook och av den misshandlade, efter att han pratat med en anställd på skolan.

Av de fem åtalade har tre i polisförhör vidgått händelseförloppet, en vidgår delar av det medan den femte visserligen vidgår händelseförloppet men förnekar brott.

Pernilla EkdahlSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.