Undersöker dålig luft i skola

Lönsboda Osby kommun utreder för närvarande luften på Örkenedsskolan i Lönsboda.
Osby • Publicerad 6 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

Osby kommun utreder för närvarande luften på Örkenedsskolan i Lönsboda. Närmare bestämt rör dig sig om C-huset, varifrån synpunkter kommit från personalen om att luften helt enkelt är dålig.

Bland annat har personalen vittnat om att torrhet, nästäppa, huvudvärk och heshet när de vistats i den aktuella byggnaden. Synpunkterna från skolan ska ha kommit strax efter att ett mögelangrepp konstaterats på LM-delen på Hasslarödsskolan i månadsskiftet oktober/november ifjol.

Sedan dess har kartläggningen pågått och den avslutades i slutet av februari. I dagsläget finns det dock ingen misstanke om mögel på Örkenedsskolan, uppger Anders Edwall, chef för tekniska enheten.

Inom kort väntas även en mögelanalys från Hasslarödsskolan presenteras. Analysen har gjorts efter höstens mögellarm i LM-delen där det konstaterades att fyra klassrum angripits och av den anledningen fick stängas.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.