Finjasjön fortsatt långsamt neråt

finjasjön Men under nästa vecka väntas ytterligare 33 millimeter regn över Hässleholm.
Hässleholm • Publicerad 7 mars 2020 • Uppdaterad 13 december 2021
Foto: Kristina Höjendal/Arkiv
Foto: Kristina Höjendal/Arkiv

Sakta men säkert fortsätter vattennivån på Finjasjön att sjunka tillbaka. Under lördagsförmiddagen uppmättes nivån till 44,69 meter över havet, efter tre dagar i rad med mätningar runt 44,80.

Nivån är dock fortsatt mer än en meter över det normala (43,4-43,7 meter över havet), och under nästa vecka väntas nya regn. Enligt SMHI ska det mellan måndag och fredag i nästa vecka falla totalt drygt 30 millimeter regn. Eftersom Finjasjön är en trögrörlig sjö väntas inte detta ge utslag på nivån i sjön förrän några dagar efter regnet fallit.

Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.