Tychos Ven byggdes inte på en dag

krönika Stjärnskådarna har haft några intensiva månader.
Publicerad 8 mars 2020 • Uppdaterad 14 december 2021
Ulf R Johansson
Ulf R Johansson

Stjärnskådarna har haft några intensiva månader. Varför? Därför att en av vinterstjärnhimlens mest ikoniska stjärnor har konstrat. Jag tänker på Betelgeuse, den vackra röda stjärnan uppe till vänster i stjärnbilden Orion ovan Orions bälte, de tre stjärnorna som ligger på rad.

En som gärna höll koll på Betelgeuse var Tycho Brahe ute på Ven.

Till näst sist…

Till sist…

God morgon!

Anders Olson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.