”Det krävs mycket jobb”

handboll Vinslövs HK är redo för allsvenskan menar ordförande Stellan Grönberg
Hässleholm • Publicerad 9 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

Sedan Vinslövs HK trillade ur handbollsallsvenskan onsdagen den 23 mars 2016 har målet varit att ta sig tillbaka dit igen, och i lördags eftermiddag säkrades avancemanget i Alingsås. Nu gäller det för föreningen att komma väl förberedda så att vistelsen inte bara blir ettårig den här gången också, och det arbetet har redan börjat.

Och det är på alla plan som klubben börjat med arbetet för att vara redo för landets näst högsta serie. För några veckor sedan gjorde de klart med ledarstaben med tränaren Pelle Käll i spetsen för ytterligare ett år, och det jobbas febrilt med att säkra upp den befintliga truppen till kommande säsong.

Men han är också noga med att påpeka att årets trupp är den som ska utgöra stommen även nästa år.

Mycket talar för att ni blir enda Skånelag i allsvenskan nästa år, blir det en fördel för er?

När ni var uppe förra gången hade ni ett samarbete med IFK Kristianstad, är något liknande aktuellt igen?

Med allsvenskt spel kommer också högre omkostnader i form av resor, löner med mera. Också här har Vinslöv påbörjat ett arbete för att klara av den biten.

Hur ska ni göra för att få in de pengarna?

Stödet visar sig framför allt under hemmamatcherna i Furutorpshallen där laget hittills snittat 496 åskådare per match i år, och förhoppningen är att det snittet ska öka nästa år. Men så mycket mer kan det inte bli eftersom det bara går in 650 åskådare i hallen om nu inte hallen byggs ut.

bild 1/2
Vinslövs HK har en trogen publik som blir en tillgång i allsvenskan nästa år. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Vinslövs HK:s ordförande Stellan Grönberg (vänster) och sportchefen Michael Holmström njöt av det allsvenska avancemanget i lördags, men arbetet med nästa säsong har redan börjat.Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Vinslövs HK har en trogen publik som blir en tillgång i allsvenskan nästa år. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Vinslövs HK:s ordförande Stellan Grönberg (vänster) och sportchefen Michael Holmström njöt av det allsvenska avancemanget i lördags, men arbetet med nästa säsong har redan börjat.Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.