Utökade restriktioner i Italien- hela landet i karantän

Corona I ett försök att stoppa spridningen av Coronaviruset skärps reglerna för hela landet. Den som bryter mot de nya strikta reglerna riskerar att straffas med fängelse.
Publicerad 9 mars 2020 • Uppdaterad 24 november 2021

Italien utökar med anledning av coronaspridningen de restriktioner som tidigare gällt bara de norra delarna till att nu gälla hela landet. Det innebär bland annat att allmänna sammankomster förbjuds i hela Italien, skriver SVT Nyheter.

– Vi kommer inte längre ha röda zoner, hela Italien lyder nu under samma villkor, säger premiärministern Giuseppe Conte, skriver SVT med hänvisning till Reuters.

Alla sportevenemang är inställda och skolor och universitet hålls stängda till 3 april.

Beslutet begränsar rörligheten för 60 miljoner italienare, skriver Wahsington Post. Det innebär att människor inte kan resa till andra regioner eller andra länder.

– Jag kommer att genomföra åtgärder som man kan sammanfatta med: Jag stannar hemma, säger Conte enligt tidningen.

I ett försök att få folk att följa de nya hårda reglerna har regeringen meddelat att den som bryter karantänen riskerar fängelse.

Tusentals svenskar som befinner sig i landet riskerar att fastna.

Ralph BretzerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.