GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Corona sätter stopp för företagsmässa

SVEDALA ”Genom vårt ansvarstagande hoppas vi kunna bidra till att smittspridningen hålls på en så låg nivå som möjlig”
Svedala • Publicerad 11 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

– Efter att vi följt utvecklingen kring coronaviruset väljer vi, i samråd med våra partners, att flytta årets mässa till september.

– Trettio, fyrtio utställare hörde på några dagar av sig och sa att man hade personal som inte ville vara med på ett sådant arrangemanget. Det bidrog självklart till att börja tänka ett steg längre för både våra besökare och utställarnas räkning, säger Alexander Lärnerhem.

I måndags, mitt uppe i slutförberedelserna, tog ledningen tillsammans med sponsorer, utställare och samarbetspartners beslutet att flytta fram arrangemanget till hösten. Man har tagit höjd rejält och först den 19 september blir det mässa. Det som en direkt följd av utvecklingen av coronavirusets spridning.

– Vi tänker långsiktigt och det är bara tredje gången mässan genomförs. Men det är inte aktuellt att genomföra ett evenemang där folk inte känner sig trygga eller bekväma att nätverka, mingla och umgås i stora folksamlingar, menar Alexander Lärnerhem, som berättar att man haft en direktkontakt med samtliga utställare som enbart mött beslutet med full förståelse.

– Genom vårt ansvarstagande hoppas vi kunna bidra till att smittspridningen hålls på en så låg nivå som möjligt, menar Alexander Lärnerhem, men tillägger att det samtidigt är ett oerhört tungt beslut att ta bara veckor innan mässan var planerad.

Mässans största samarbetspartner är Svedala kommun vars kommundirektör Johan Lundgren stöttar beslutet att arrangören Candatia flyttar fram mässan till hösten som ett klokt beslut i nuvarande läge liksom han konstaterar att målsättningen är att mässan lockar så många besökare och utställare som möjligt.

2 bilder
2019 fylldes Aggarpshallen av 250 utställare som fanns både på insidan och utsidan i april som blivit månaden för mässan som nu flyttas fram till hösten. Foto: Pernilla Nielsen Negrén/Arkiv
300 samtal från utställare och andra fick Alexander Lärnerhem och arrangerade bolaget Candatia att ta beslutet att bara veckor före årets upplaga av Svedalas företagsmässa skjuta fram arrangemanget till hösten. Foto: Pernilla Nielsen Negrén/Arkiv
2019 fylldes Aggarpshallen av 250 utställare som fanns både på insidan och utsidan i april som blivit månaden för mässan som nu flyttas fram till hösten. Foto: Pernilla Nielsen Negrén/Arkiv
300 samtal från utställare och andra fick Alexander Lärnerhem och arrangerade bolaget Candatia att ta beslutet att bara veckor före årets upplaga av Svedalas företagsmässa skjuta fram arrangemanget till hösten. Foto: Pernilla Nielsen Negrén/Arkiv
Pernilla Nielsen NegrénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.