”Inihelvete full” man döms för rattfylleri

OSBY/ÖSTRA GÖINGE Mannen körde bil och drack vodka. Han hann dricka en fjärdedel av flaskan innan han körde av vägen. När polisen kom till platsen ska mannen ha stått utanför bilen och skrikit: ”Jag är så inihelvete full!”
Östra Göinge • Publicerad 11 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

Det var i mars i fjol som den 66-årige mannen från Östra Göinge körde bil med minst 1,0 promille i blodet. Han har erkänt gärningen och i förhör uppgett att han tidigare har haft alkoholproblem, men i mars i fjol hade han varit nykter i ett drygt år. När han då ville köpa alkohol vågade han inte gå in på det lokala systembolaget, utan tog bilen till Osby för att handla alkohol där.

Han köpte en flaska vodka och började dricka redan i bilen på väg tillbaka. När han druckit uppskattningsvis en fjärdedel av flaskan körde han av vägen och ut på en åker.

Ett vittne som körde förbi ringde polisen och innan polisen kom till platsen drack mannen ytterligare några rejäla klunkar vodka.

Polisen som ryckte ut till platsen har enligt domen berättat att mannen var mycket påverkad och stod utanför bilen och skrek: ”Jag är så inihelvete full!”

I bilen låg det en halvtom vodkaflaska (37,5 centiliters).

Tingsrätten dömer nu den 66-årige mannen till villkorlig dom med samhällstjänst för grovt rattfylleri.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.