Osby vägde för lätt igen

Sport Hängde inte med i Borås tempo och bjöd på en rad mål
Sport • Publicerad 11 mars 2020 • Uppdaterad 24 november 2021

Efter 3–6 i premiären borta mot Tyringe var Osby i stort sett tvungna att ta poäng mot Borås för att hänga med i kvalserien, men precis som då visade det sig att motståndet med division ett-tempo i sig var övermäktigt.

– Det syntes att de var riktigt desperata i dag, och verkligen ville ha poängen, säger Elomo.

Osby fick allt annat än en bra start, och det var två försvarsbjudningar som gjorde uppförsbacken tung.

Efter 3.47 small det bakom Jaroslav Brazdil när Borås bjöd på en tekningsvariant som Osby inte var med på. Henrik Eriksson vann tekningen rakt bak till Marcus Lundberg som hittade tillbaka till Eriksson som tagit ny position rakt framför Brazdil, och därifrån gjorde han inget misstag.

– Vi pratade hur vi skulle försvara oss mot det på sista träningen, men ändå missar vi. Det är en klassisk variant, men de gör det bra, säger Elomo.

Två minuter senare var det dags för 0–2. Aleksei Sibirtsev sköt inte ett allt för märkvärdigt skott, men Brazdil lämnade retur rakt ut till en helt fri Melwin Sundén som enkelt kunde raka in pucken.

Osby hade sedan en del puck i anfallszon, men hade förtvivlat svårt att skapa något. Det var först när Matthew Anders frispelade Waltteri Saaristo som det blev farligt. Så farligt att Saaristo jublade för mål, men Borås målvakt Johan Lantz lyckades på något sätt rädda.

I slutet av perioden fick Osby till riktigt bra tryck i ett numerärt överläge, men i ivern att reducera blev avsluten inte tillräckligt bra för att kunna spräcka målnollan.

– Där har vi några chanser, och visst hade vi satt en där så vet man inte. Men Borås vann rättvist i dag, de var lite bättre på allting, erkänner Elomo.

Om det var en dålig start och försvarsbjudningar i första perioden så var det ännu värre i den andra. Redan efter 46 sekunder gjorde Borås 0–3 genom Ludvig Jansson i ett numerärt överläge, och sedan rasade det rejält för Elomos lag.

Ludvig Jansson fullbordade sedan sitt äkta hattrick genom att göra både 0–4 och 0–5 i spelvändningar där Osby inte alls hängde med i svängarna och tappade markeringar i mittzon. Sedan gav hemmalaget bort pucken i egen zon direkt efter Borås femte mål så gästerna kunde göra 0–6 bara elva sekunder senare.

– Där såg man verkligen skillnaden mellan lagen i ettan och lagen i tvåan. Vi låter dem slå de öppnande passningarna och då är det klart att de gör mål, säger Teemu.

Osby försökte visserligen skapa något i anfallsväg, men nu hade de ännu svårare att komma till jämfört med den första perioden. Istället kunde Borås utöka till 0–7 minuten före periodvilan.

Men Osby fick ändå något positivt att ta med sig från matchen. De både vann den tredje perioden och Albin Jönsson som kom in istället för Jaroslav Brazdil i tredje perioden fick hålla nollan.

Mika Huhtasalo spräckte Osbys målnolla efter två minuters spel när han snyggt framspelad av Patrik Forsberg kunde styra in 1–7 i öppet mål. Med drygt tre minuter kvar av matchen fick Osby till ytterligare en reducering, den här gången var det Oscar Almberg som från liten vinkel hittade nätet.

– Det var skönt för oss att få med oss det, och kul för Albin för det är inte lätt att komma in när det står 0–7. Men jämför vi med matchen mot Tyringe så spelar vi inte alls lika fysiskt i dag, kanske den matchen satt i lite, säger Teemu Elomo.