Tyringe föll efter straffar i Mjölby

Sport • Publicerad 11 mars 2020 • Uppdaterad 14 december 2021
Kim Runermark, till höger, visade på nytt sin effektivitet då han gjorde Tyringes första mål borta mot Mjölby. Foto: Stefan Sandström/ARKIV

Tyringe kom till spel med samma lag som derbybesegrade Osby i söndags.

De fick också en drömstart mot ett Mjölby som verkade vara tyngda av stundens allvar.

Redan i matchens andra minut blev hemmalagets David Bremer utvisad. Tyringe slängde in succékedjan med Kevin Ericson, Kim Runermark och Linus Dahlstedt.

Det hann inte gå mer än en minut innan nätet dallrade bakom Adam Ingelfeldt i hemmamålet. Kim Runermark fick pucken till höger ute vid sargen, avancerade in framför mål och drog in pucken bakom Mjölbymålvakten.

Mjölby kom alltmer in i matchen och hade i den 14:e minuten en bra chans av David Bremer.

Minuten efter var det nära ytterligare ett Tyringemål efter slarv i Mjölbyförsvaret då Felix Lidgren höll på att peta in pucken efter ett skott av Kim Runermark.

Tyringe började även den andra perioden starkt och hade direkt en trippelchans där en Mjölbyback fick rensa undan precis framför mål.

Tre minuter in på den andra perioden var pucken inne i mål. Simon Ericsson frispelades och gjorde vad han trodde var 2–0. Men i samband med målet så tacklades Gabriel Altberg av en Mjölbyback som i sin tur for rakt in i den egna målvakten. Något överraskande så dömde domarna bort målet då de ansåg att Altberg varit i målgården.

– Det var fler än vi som var dåliga den här kvällen, säger Rahm.

Tyringe fortsatte att trumma på men höll ändå på att åka på ett baklängesmål på en kontring men Edvin Lundqvist sköt i stolpen Men det skulle komma en kvittering ändå genom Filip Petrén.

I slutet fick Tyringeförsvaret jobba hårt då Khalid Ibrahim åkte på två utvisningar efter varandra.

Mjölby höll på att ta ledningen i början av den tredje perioden då Bremer var framme på nytt. Men Joakim Strandberg räddade fint.

Efter fem minuter åkte Mjölby på en utvisning och det tog bara nio sekunder innan Erik Kurtz kunde ge Tyringe ledningen med 2–1.

En ledning som bara varade i fyra minuter. Även denna gång kom målet i ett powerplay. Mjölbys Daniel Håkansson slog en fin passning som David Bremer kunde lägga in i öppet mål.

– Kanske inte så svårt då vi står stilla och inte gör jobbet, säger Rahm.

Tyringe hade sedan ett gyllene läge då de under en minut fick spela fem mot tre. Trots att de hade ett bastant grepp om pucken fick de aldrig in den bakom Ingelfeldt i hemmamålet.

Sedan var det Mjölbys tur att trycka på då de fick ett numerärt överläge men Strandberg och hans utespelare kunde hålla rent.

I förlängningen så hade bägge lagen chanser. Strandberg fick i slutet visa sig på styva linan med ett par riktigt fina räddningar.

Då det inte blev något mål så betydde det straffläggning.

Där satte Kim Runermark sin straff men då Mjölby prickade in två så blev det hemmaseger.

– Det här var en riktig plump i protokollet. När det är matcher på liv och död går det inte bara att åka runt, menar Tyringetränaren Magnus Rahm.