Annons

22-åring döms efter mordförsök vid busskur

Malmö En 22 -åring man döms till rättspsykiatrisk vård efter det brutala överfallet på en kvinnan i en busskur i november.
Malmö • Publicerad 13 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

- Angreppet mot kvinnan var våldsamt. Skadebilden tillsammans med vittnesuppgifter visar att det har varit fråga om ett besinningslöst och mycket kraftigt våld mot kvinnans huvud, säger chefsrådmannen Lennart Strinäs i ett pressmeddelande sedan domen avkunnats i Malmö tingsrätt.

Redan vid gripandet av mannen uppstod misstankar om psykisk sjukdom. Han har därefter genomgått en rättspsykiatrisk undersökning och slutsatsen är att mannen begick gärningen under påverkan av en allvarlig psykisk störning.

Annons

Tingsrätten anser att det är styrkt att mannens uppsåt var att försöka döda kvinnan. Han döms därför för försök till mord. Påföljden bestäms till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

Mannen döms nu för försök till mord till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. Mannen ska även betala skadestånd med drygt 200 000 kr till den drabbade kvinnan.

Mats Klingen
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons