Annons

33 nya coronafall det senaste dygnet

Skåne Under det senaste dygnet har 33 nya fall av covid-19 konstaterats i Skåne.
Publicerad 13 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

33 nya fall av Coronaviruset covid-19 har bekräftats det senaste dygnet i Skåne. Det betyder att antalet konstaterade fall i skåne nu är uppe i 131. Totalt har 1600 personer provtagits. Enligt Region Skåne pågår smittspårningsarbete kring de nya fallen, skriver de i ett pressmeddelande.

Enligt direktiv från Folkhälsomyndigheten kommer nu rutinerna för provtagning att ändras. Man kommer inte längre att aktivt leta efter fall i samhället utan istället fokusera på att skydda de grupper som riskerar att bli svårt sjuka i viruset samt att motverka spridning inom sjukvården.

Annons

"Detta innebär att provtagningsresurserna nu måste prioriteras till patienter som behöver läggas in på sjukhus samt till misstänkta fall bland personal inom vård- och omsorg. Misstänkt sjukdom hos i övrigt friska personer hanteras i första hand med egenvård i hemmet och social distansering", skriver Region Skåne i pressmeddelandet.

Vid misstänkt smitta hos de som i övrigt är friska är det i första hand egenvård i hemmet och social distansering som gäller.

Matilda ArboreliusSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons