Annons

Flygande Lommafamilj redo för Talangfinal

Kultur och Nöje Fick juryn att börja gråta - blir tittarna lika berörda i kväll?
Publicerad 13 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

Bianca Ingrosso fick torka sina tårar efter uppträdandet och David Batra blev så berörd av The flying familys nummer att han använde sin ”golden buzzer” och skickade familjen direkt till final.

– Vi blev rätt förvånade. Visst hade vi ett bra nummer men samtidigt så finns det bara totalt fem golden buzzers att dela ut. Att vi skulle få en sådan och därmed gå direkt till final vågade vi inte hoppas på – men det var ju det som vi hade drömt om såklart, säger Anna Netterlid. Tillsammans med sin partner Jimmy Andersson och deras gemensamma barn Hugo, nio år, och Hannes, sex år, framförde hon ett nummer fylld av luftakrobatik och känsla. Inför finalen i kväll är hela familjen superladdade.

Annons

– Vi har tränat sedan oktober när programmet spelades in, skrattar Jimmy Andersson. Det är otroligt skönt att det äntligen är dags för en final, vi fick ju bära på den här hemligheten fram tills för någon månad sedan.

Numret familjen kommer att framföra är helt nytt. Anna och Jimmy berättar att de har skruvat upp svårigheterna lite grann men själva känslan står fortfarande i fokus.

– Det är ju just känslan som är vår stora styrka. Den här gången står Hugo och Hannes för större delen av numret. De har blivit superduktiga på luftakrobatik. Även om det kanske ser lätt ut så krävs det både mycket styrka och inte minst mod, säger Anna Netterlid.

– Barn har inga begränsningar heller, det är det som är det roliga med Hugo och Hannes. De frågar ju hela tiden ”Kan vi inte prova det här, mamma och pappa?”, och helt plötsligt har vi ett nytt trick som vi själva aldrig hade kommit på. Vi har lärt oss enormt mycket av dem och då har jag och Jimmy ändå jobbat med det här i tjugo år, fortsätter hon.

Vid uttagningen så blev hela Talang-juryn verkligen berörda och tårögda. Vad med era nummer tror ni berör så mycket?

– Jag och Anna har gjort liknande nummer tidigare själva, där vi har valt en kärleksfull låt med mycket känsla och gjort ett kärleksfullt nummer. När vi sedan kommer upp i luften kan publiken förutom den kärleken även se tilliten som finns mellan oss, för numret ser ju farligt ut och det krävs att man litar på varandra. Dessa känslor ihop blir väldigt starka, och nu när vi har med Hannes och Hugo så blir det lite samma sak, fast inom familjen. banden som finns mellan föräldrar och barn men även mellan syskon, säger Jimmy Andersson.

– Och vi har också försökt att lära Hugo och Hannes att man ska vara sig själv och att det är bra att visa känslor. Så även på scen, fyller Anna i.

Vilken är den största utmaningen med att uppträda som en familj?

– Det är väl att det ibland krävs att man är flexibel vilket inte alltid är jättelätt att förklara för en sex- och nioåring, haha. Som att man kanske får en tid att repetera numret på en gång till, trots att man inte har planerat in det och därför kan vara hungrig. Eller att vi kanske måste ta en intervju när vi planerat in något annat. Men när vi väl är på scenen och musiken startar då faller allt på plats, säger Anna Netterlid.

Roligast då?

Annons

– Det här är ju min och Annas dröm. Vi har uppträtt tillsammans i tjugo år med akrobatik och artisteri och när vi fick barn så fick vi lämna dem till våra föräldrar när vi hade jobb. Så det är väldigt kul att vi kan leva vår dröm ihop med barnen nu. De har ju varit med väldigt ofta när vi har repat och själva velat testa att klättra i tyger, så vi har inte pushat dem på något sätt, säger Jimmy Andersson.

Vad kan publiken förvänta sig av ert nummer i kväll?

– Utmaningen har varit att få till ett bra nummer på två minuter. När det gäller luftakrobatik är det lite svårt att köra pang på rödbetan för ett sådant här nummer kräver en uppbyggnad. Men det kommer att bli stämningsfullt och vackert och det är en låt som jag tror att de flesta känner igen, men kanske inte direkt. Vi hoppas på lite tårar från juryn och publiken även den här gången, skrattar Jimmy Andersson.

Fotnot: Finalen av Talang direktsänds i kväll på TV4 klockan 20.00. Programmet spelas in utan publik på grund av coronautvecklingen.

bild 1/2
The flying family. Foto: TV4
The flying family gick direkt till final efter att ha framfört sitt känslosamma nummer. 
Foto: TV4
The flying family. Foto: TV4
The flying family gick direkt till final efter att ha framfört sitt känslosamma nummer. 
Foto: TV4
Maria ZandihnSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons