Annons

Förbundet ställde in Vittsjös cupmatch

Sport Erika Nilsson: ”Både vi och Linköping ville spela”
Sport • Publicerad 13 mars 2020 • Uppdaterad 15 december 2021
Det blir ingen match mellan Alexandra Benediktssons Vittsjö och Linköping i Svenska cupen på söndag. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Det blir ingen match mellan Alexandra Benediktssons Vittsjö och Linköping i Svenska cupen på söndag. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Efter coronaviruset spridit sig allt mer bestämdes det i torsdags att Vittsjös cupmatch mot Linköping på söndag skulle spelas utan publik på Österås konstgräsplan. På fredagseftermiddagen kom det dock ett nytt besked – matchen ställs in.

Enligt Svenska Fotbollförbundet var det en del av de inblandade föreningarna, både på herr- och damsidan, som uttryckt önskemål om att ställa in helgens cupmatcher, och efter det och ett möte med Svensk Elitfotboll och Elitfotboll Dam togs beslutet att ställa in samtliga cupmatcher. Men hade Vittsjö och Linköping fått bestämma så hade matchen spelats som planerat.

Annons

– Jag har pratat med Olof Unogård (Linköpings sportchef och tränare, reds anm.) två gånger i dag (läs: i går), och vi var överens om att spela matchen. Båda lagen har haft en del spelare som varit iväg på landslagsläger, men ingen har behövts sättas i karantän så det var inget som påverkade, säger Erika som under fredagen jobbat en hel del med praktiska bitar för att få till stånd en sändning av matchen.

– Hela dagen har nästa gått år till att få sändningsrättigheter från C More för att kunna sända matchen, och när det väl blivit klart så kom beskedet. Det var nästan så man blev lite förbannad.

När matchen ska spelas istället finns det inget beslut om, likadant om hur det blir med cupmatchen borta mot Göteborg nästa söndag.

– Jag har ju svårt att tro att det blir någon match då, säger Erika Nilsson.

Ni har ett veckolångt träningsläger på Cypern inplanerat efter matchen mot Göteborg, hur blir det med det nu?

– I nuläget har vi inga andra planer än att vi åker, men vi tar det dag till dag.

Det är inga spelare som uttryckt någon oro för att åka?

– Inte vad jag har hört hittills och inget jag funderat på, men man vet ju inte. Vi har lagt ut lite riktlinjer som de bör följa, men det viktigaste är att använda sunt förnuft och inte skapa någon hysteri, säger Erika Nilsson.

Hur det blir med Vittsjös allsvenska premiären borta mot Göteborg den 5 april är än så länge höljt i dunkel.

– Vi avvaktar och ser hur det blir, men det är väl inte otänkbart att man skjuter på den också. Sen har jag ju svårt att tro att det blir något OS i år och då kommer vi ha ett par sommarveckor vi kan spela på. När det gäller OS så måste det nog komma ett beslut ganska snart, säger Erika Nilsson.

– Skjuter man på starten så får vi börja tänka på försäsong igen, och det blir lite speciellt, säger Vittsjötränaren Thomas Mårtensson.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons